Lovci lvů

Lovci lvů76

Filmcsfd.cz

The Ghost and the Darkness
Lovci levov

USA, 1996, 109 min

Dobrodružný, Thriller, Drama

Lovci lvů

Lovci lvů: hd.1080p
HD

Michael Douglas a Val Kilmer bojují s nebezpečnými zvířaty uprostřed africké přírody.
Stavební inženýr, plukovník John Henry Patterson přijímá od cynického podnikatele Beaumonta snad nejtěžší úkol svého života - stavbu železničního mostu ve východní Africe. Britové se tam snaží předstihnout německou a francouzskou konkurenci. Most má být postaven za pět měsíců. Za šest měsíců Patterson očekává narození dítěte, a tak chce být ve stejnou dobu doma. Při realizaci úkolu však nepřekonává jen stavební problémy, ale musí se dočasně proměnit v lovce lvů, kteří napadají domorodé dělníky. Proti záludnému páru krvelačných zvířat přezdívaných Duch a Temnota je téměř bezmocný. Dokončení železniční tratě do oblasti slonoviny je tak silně ohroženo. Patterson si proto na pomoc proti lvům přizve zkušeného lovce Charlese Remingtona...
Skutečnými událostmi inspirovaný dobrodružný film režiséra Stephena Hopkinse, jehož děj se se odehrává v roce 1896 ve Tsavu (dnešní Keni). Profesionálního lovce lvů Charlese Remingtona ztvárnil Michael Douglas (Honba za Klenotem Nilu, Skandální odhalení, Americký prezident). Neohroženého stavitele Pattersona si zahrál Val Kilmer (Přísně tajné, Top Gun). Američí filmaři úspěšně těží z nádherné a divoké africké přírody, natáčelo se v Jižní Africe v rezervaci Songimwelo Game v provincii Mpumalanga. Přitom bylo použito drezúrovaných lvů i jejich animatronických modelů. Velkou zásluhu na úspěchu snímku má uznávaný scenárista William Goldman (je podepsán například pod tituly Butch Cassidy a Sundance Kid, Všichni prezidentovi muži, Maratonec, Chaplin), který již ve scénáři dokázal příběhu vtisknout rafinované napětí. Kameru vedl proslulý kameraman Vilmos Zsigmond (Někdo se dívá, Nebeská brána).

Rok 1896. V tábore Tsavo vo východnej Afrike stavia britská vláda posledný úsek železničnej trate s dĺžkou 580 míľ z Mombassy k Viktóriinmu jazeru. Briti sa ponáhľajú, aby prekonali konkurenčné krajiny v získaní lukratívneho obchodu so slonovinou vo východnej Afrike, a na to je železnica nevyhnutná. Podplukovník Patterson (VAL KILMER) má postaviť most cez rieku Tsavo - záverečný úsek budovanej trate. Táto úloha sa však mení na nočnú moru. Tábor začnú prepadávať ľudožrútske levy, ktorí čiernych delníkov doslova decimujú. John sa musí vyučiť za lovca levov. Preto povolá skúseného lovca Charlesa Remingtona (MICHAEL DOUGLAS).

zbraně, strach, podle skutečného příběhu, krev, Afrika, lvi, vlak, období 1890-1900


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.