Královna řeky

Královna řeky62

Filmcsfd.cz

River Queen
Kráľovná rieky

Nový Zéland, Velká Británie, 2005, 100 min

Dobrodružný, Drama, Akční

Královna řeky

Královna řeky: hd.1080p
HD

Nový Zéland, 1868, Sarah O´Brien (Samanta Morton) vyrůstala mezi vojáky na vojenské základně na Te Awa Nui - Velké řece. Jako mladá otěhotněla s maorským chlapcem a porodila syna. O sedm let později jejího syna unesl jeho maorský dědeček. Sarah od té chvíle zasvědcuje svůj život jedinému přání - znova se shledat se svým synem. Od svého jediného přítele Doylea (Kiefer Sutherland) - psychicky zlomeného vojáka ale pomoc očekávat nemůže. Časem se jí naskýtá šancem jak svého syna opět spatřit. Je totiž přivoláýna k nemocnému náčelníkovi vesnice a postupně si zvyká i na život v maorské vesnici.
Sarah využívá svých lékařských dovedností a uzdravuje náčelníka. Ale idylický život ve vesnici končí ve chvíli, kdy pochopí, že náčelníka vyléčila jen pro to, aby vyhlásil válku kolonialistům - lidem, kteří jsou pro ni stále přátelé, její jediná rodina. Její zoufalství se ještě prohlubuje, když ji syn sdělí, že se zapojí do bojů a nevrátí se s ní po řece zpět.
Když pak nadchází chvíle rozhodnutí, musí si Sarah jednou provždy vybrat. Vrátí se ke svým evropským kořenům nebo bude následovat svého syna mezi Maory?

Maorové


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.