Rosa alchemica71

Filmcsfd.cz

Česko, 1997, 33 min

Komedie, Mysteriózní

Rosa alchemica

Rosa alchemica: hd.1080p
HD

Česká televize – tvůrčí skupina Kratochvíl–Vaněk připravila do vysílání dva díly zamýšlené trilogie režiséra a scenáristy Bora Radojčiče „Rosa alchemica“ (Alchemická růže). Jak název prozrazuje, jedná se o hledání záhadných souvislostí mezi událostmi, navzájem vzdálenými v prostoru i čase. Autor čerpá z hluboké studnice lidských zkušeností s tajemnem, náhodou a úmyslnými intrikami. Pocit věčného spiknutí se střídá s pocitem nekonečné frašky a grotesky, která do sebe vtahuje a v sobě taví všechny lidské prohřešky na upřímnosti jako kupř. pokrytectví, ješitnost, zbabělost... doplňte si sami.
Radojčič je krutým kritikem soudobé morálky, a to zejména té naší, středoevropské. Na rozdíl od jiných, zdánlivě srovnatelných zábavných či satirických programů, jeho metafory čerpají z hluboké znalosti kulturních dějin lidstva. Tato znalost mu umožňuje srovnávat události, činy a chování lidí v různých dobách a situacích a výsledkem je neuvěřitelný pocit komického bludného kruhu, ve kterém se všichni pohybujeme s pocitem, že kráčíme rovnou za nosem.
Radojčič jako režisér mistrně zvládá generačně i profesionálně pestré herecké obsazení. V „Rose alchemice“ uvidíme Vladimíra Tausingera, Bohouška Klepla, Janu Bouškovou, Jana Krause, Tomáše Hanáka, Davida Vávru, Romana Skamene a další.
Podtituly:
Za jistých podmínek i ženatý železničář může sdílet lože se svobodným zednářem
Vzpomínky na budoucnost aneb jak se seznámili


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.