Hra smrti

Hra smrti69

Filmcsfd.cz

The Game of Death
Game of Death

USA, Hongkong, 1978, 85 min

Krimi, Thriller, Drama, Akční

Hra smrti

Hra smrti: hd.1080p
HD

V r.1972 natočil během jednoho týdne legendární hongkongský herec a mistr bojových umění Bruce Lee tři akční scény ke svému nově připravovanému filmu Game of Death. V tomto snímku chtěl Bruce představit svůj vlastní bojový styl Jeet Kune Do a měl ztvárnit titulní roli bojovníka, který se musí dostat na vrchol pětipatrové pagody, přičemž každé patro hlídá strážce, jenž je mistrem jiného bojového umění. Natáčení však bylo záhy přerušeno, neboť Bruce dostal nabídku natočit svůj první film v Hollywoodu(Enter the Dragon, 1973). Po jeho dokončení se k projektu Game of Death vrátil,ale pouhý měsíc nato předčasně umírá a nedokončený materiál je na pět let uložen do trezoru.

V r.1978 se rozdělané látky chopil režisér filmu Enter the Dragon - Robert Clouse a Brucovi blízcí přátelé a spolupracovníci Sammo Hung, Robert Wall či Dan Inosanto a očekávaný snímek se konečně dočkal uvedení do kin.

Příběh byl lehce pozměněn. Hlavním hrdinou je herec a šampión v kung-fu Billy Lo, který se dostane do sporu s mafiánskou organizací, jenž se rozhodne nepohodlného soupeře odstranit. Billy Lo atentát jako zázrakem přežije a využije situace k předstírání vlastní smrti,aby se následně mohl vrátit a pomstít. Film je částečně sestřihem scén z Brucových starších snímků, zbývající sekvence byly natočeny pomocí dvojníka, kterého hráli přeborník v taekwondo Tai Chung Kim a herec a kaskadér Biao Yuen. Vyvrcholením příběhu jsou pak zmiňované tři scény uvnitř pagody se skutečným Brucem Lee. Nejvíce pozornosti jednoznačně poutá finálový souboj Davida s Goliášem, respektive Bruce s Hakimem v podání Kareem Abdul-Jabbara, v té době nejvyššího basketbalisty na světě. Klub NBA Los Angeles Lakers,za který Jabbar hrál, kvůli natáčení údajně pojistil jeho nohy na milion amerických dolarů!

bojová umění, násilí, smrt, gangsteři, souboje, pomsta, kung-fu, turnaj, Hongkong


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.