Čekání na Supermana

Čekání na Supermana70

Filmcsfd.cz

Waiting for Superman

USA, 2010, 107 min

Dokumentární

Čekání na Supermana

Čekání na Supermana: hd.1080p
HD

Dokument mapující krizi veřejného vzdělávání v USA prostřednictvím několika prolínajících se příběhů - studentů a jejich rodin i učitelů a reformátorů, kteří se pokoušejí najít dlouhodobá řešení v nepříliš funkčním systému.
Pro národ, který hrdě hlásil, že nezanevře na žádné dítě, má ne příliš funkční vzdělávací systém v Americe stále namále. Přes zvýšené výdaje a nekonečné sliby politiků opouští americký veřejný vzdělávací systém – údajně jeden nejlepší na světě – milióny dětí. Filmař Davis Guggenheim připomíná svým spoluobčanům, že čísla ve statistikách mají ve skutečnosti jména: Anthony, Francisco, Bianca, Daisy a Emily, jejichž příběhy se staly strhujícím tématem tohoto dokumentu. Guggenheim sleduje hrstku slibných dětí, jejichž akademický růst systém spíše utlačuje než aby ho podporoval. Filmař zároveň předkládá vyčerpávající přehled veřejného vzdělávání, metodicky ho rozebírá a poukazuje na zdánlivě neřešitelné problémy.
Nicméně, prostřednictvím víry, že dobří učitelé tvoří dobré školy i zpochybnění role odborů, jenž udržují momentální situaci, nabízí Guggenheim naději. Zkoumá inovační přístupy, jenž přijali reformátoři a charterové školy, které v rámci utváření kultury odmítly zanevřít na jakékoli studenty.

škola, učitel


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.