Komedie omylů65

Filmcsfd.cz

Česko, 2010, 95 min

Komedie

Komedie omylů

Komedie omylů: hd.1080p
HD

Nejkratší a díky vynikajícímu překladu Martina Hilského jedna z nevtipnějších komedií slavného alžbětince. Záznam představení Shakespearovských slavností 2010 v přírodním amfiteátru na Hukvaldech, v němž se sešli nejen herci všech ostravských divadel.

William Shakespeare napsal hru překvapivě stručnou a svižnou, přitom však plnou vtipných dialogů a filozofických bonmotů. Všechny tyto kvality zachovává a rozvíjí překlad profesora Martina Hilského, jako obvykle s brilantností a nápaditou poetičností.
Režisér Peter Gábor měl při výběru ostravských herců, sdružených pro tento projekt agilní agenturou PaS de Theatre, šťastnou ruku a vytvořil s nimi moderní, rytmickou inscenaci, která, aniž by se uchylovala k laciným aktualizacím, hovoří současným divadelním jazykem, a to nejen v herecké složce, ale také ve výrazu výtvarném a hudebním.
Režisérka televizního přenosu Petra Všelichová obohacuje tuto zdařilou inscenaci ještě jednou přidanou hodnotou - zajímavou a ne zcela obvyklou informací o atmosféře letních divadelních produkcí pod otevřeným nebem. Amfiteátr v Janáčkově údolí pod hradem Hukvaldy se tak stává dalším aktérem horké červencové noci.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.