Tři holky jako květ82

Filmcsfd.cz

Česko, 2014, 111 min

Komedie

Tři holky jako květ

Tři holky jako květ: hd.1080p
HD

Eliška Balzerová, Iva Pazderková a Marie Doležalová v komedii o životě, do kterého patří radosti i trápení. Záznam z komorní scény Divadla Na Fidlovačce.
Hra Tři holky jako květ (v originále Little Gem) byla autorským debutem irské dramatičky Elaine Murphyové, který jí přinesl řadu prestižních cen. Jejími hrdinkami jsou ženy tří generací: energická a tolerantní babička, perfekcionistická, a proto i vystresovaná matka – samoživitelka, a potřeštěná, rebelující vnučka.
Autorka se pro své postavy inspirovala v psychologické poradně pro ženy, kde tato jinak vystudovaná herečka jeden čas pracovala, což mělo jistě vliv na popularitu hry, ve které se najdou ženy všech generací.
Hra je psána formou stand-upů, které se ovšem důmyslným způsobem skládají do příběhu jedné rodiny s jejími každodenními starostmi a radostmi i velkými problémy.
Inscenace Divadla Na Fidlovačce nabízí skvělé herecké výkony Elišky Balzerové v roli důchodkyně pečující o nemocného manžela a dělající si starosti o přepracovanou dceru, Ivy Pazderkové v roli prodavačky v dámském oddělení dělající si starosti o potřeštěnou dceru a Marie Doležalové coby rebelující maturantka, která má ovšem už také svoje – a ne malé – starosti. Tři holky jako květ v jejich podání nabízejí divákům velkou dávku humoru i emocí.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.