Parta Analog70

Filmcsfd.cz

Česko, 2013, 70 min

Dokumentární

Parta Analog

Parta Analog: hd.1080p
HD

Deset televizních matadorů, kteří v 50. letech začínali v tehdejší Československé televizi, se vrací, aby spolu ještě jednou připravili televizní vysílání.
Zábavná i dramatická dokureality o desítce někdejších televizních matadorů, scházejících se po letech s odhodláním ještě jednou připravit a živě odvysílat zábavný komponovaný program. Legendy televizní zábavy a publicistiky, jako scenárista Gustav Oplustil, hlasatelky Heda Čechová a Jarmila Šusterová, zpravodajská redaktorka Kamila Moučková, kameraman Jiří Lebeda a další, spojili na bezmála dva týdny síly, oprášili své profese, a vrátili se do prostor Kavčích hor ukázat, že na to ještě mají.
Dokument je vyprávěn klasickým stylem „filmu o filmu". Kromě mnohdy vypjatých okamžiků, nastávajících při spolupráci velmi rozdílných individualit, tak dokument přibližuje i jak se podobné pořady připravovaly za éry počátků vysílání Československé televize. Zachycuje vztah starší generace k televiznímu médiu a je tak vlastně netradiční oslavou práce v televizi jako takové.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.