Bez tváře

Bez tváře55

Filmcsfd.cz

Česko, 2008, 80 min

Psychologický

Bez tváře

Bez tváře: hd.1080p
HD

Psychologický příběh milostného lichoběžníku mezi dvěma kamarády, kteří usilují o jedinou ženu, a americké lektorky, která se posléze připlete do osudového soukolí soucitné lásky, vášnivé nevěry i kruté pomsty.

Kamarádi a vysokoškolští spolužáci Petr a Mirek se seznámí se studentkou výtvarné akademie Katkou. Citlivý Petr se do půvabné malířky zamiluje, ale Katka dá nakonec přednost spontánnějšímu Mirkovi. Jejich krátké milostné soužití přeruší hádka i Mirkova stáž v zahraničí. Toho Petr využije jako příležitosti nabídnout Katce rodinné i citové zázemí. Po nějakém čase, kdy už oba bydlí v jednom domě společně s jejími rodiči a kde Petr trpělivě snáší příkoří nesamostatného soužití, se z ciziny náhle vrací Mirek. Jeho nečekaná návštěva Katku jen ujistí v tom, že manželství s Petrem ani zatím neúspěšné pokusy o zplození dítěte, ji nenaplňují. Do školy, kde Petr učí, navíc přijíždí zahraniční lektorka Anna. Petr jí pomáhá lépe se zorientovat v novém prostředí. Vzájemně obohacující zážitky i problémy s kolegou Vránou, který se tragicky zaplete se sotva patnáctiletou osmačkou, je následně oba více sblíží. Mezitím se Mirek vyspí s Katkou, která bere jejich vztah vážně. Pro něj je to ale jen zoufalá snaha oživit předchozí vztah, který však po letech dostává už jiný rozměr. Do toho všeho se zhroutí rodinný zahradnický podnik Katčiných rodičů. Před všemi nakonec zůstává zásadní rozhodnutí, co udělat jeden pro druhého a zároveň každý pro sebe.

Bez tváře je milostným příběhem o minulosti, která se bolestně dotýká současnosti a osudově rozhoduje o naší budoucnosti. Je vyprávěním o silných emocích, o nerozhodnosti lidí jít za svým štěstím, ale také o tom, jak se někdy naše osudy neprotnou.

matka, dívka, láska, škola, vysoká škola, rodina, otec, dospívání, vesnice, učitel, rodiče, milostný trojúhelník, studenti


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.