Hlava Medúzy72

Filmcsfd.cz

Česko, 1999, 110 min

Komedie, Drama

Hlava Medúzy

Hlava Medúzy: hd.1080p
HD

Aby našel inspiraci, nutí spisovatel svou ženu k nevěře... Jiří Lábus v roli podváděného manžela v bláznivé komedii Borise Viana. Představení Studia Ypsilon v Praze.
Medúza je postava z řecké mytologie. Místo vlasů měla hady, v ústech zuby, podobné kančím klům, a kdo jí pohlédl do tváře, zkameněl. Tento obraz si pro svou komedii vybral francouzský spisovatel, herec a skladatel Boris Vian, který je u nás znám zejména díky románu Pěna dní. Proč právě takový titul zvolil autor pro název komedie? Rozuzlení přijde nakonec. Jiří Lábus za roli spisovatele Bonneaua získal Cenu Thálie.
Parodická komedie obsahuje pořádnou dávku nadsázky a humoru v proplétání milostných trojúhelníků, čtyřúhelníků a jiných víceúhelníků. Osou komedie je vztah tří mužů k jedné ženě – Lucii. Její manžel je spisovatel, kterému dochází inspirace, a pouze v kritických okamžicích ji znovu nalézá. Lucii platonicky miluje Claude, v jehož bytě se také komedie odehrává. Zde Claude poskytuje azyl svému příteli Francisovi, aby se s Lucií mohl scházet...


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.