Peyton Manning

Osobnostcsfd.cz

Herec, Moderátor

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

History's Greatest of All-Time with Peyton Manning

Seriál - Dokumentární

McEnroe's Places

Seriál - Dokumentární, Sportovní


2022

Santa Clausovi

Seriál - Komedie, Rodinný, Fantasy


2021

All Madden

Film - Dokumentární, Sportovní


2017

Ferdinand

Film - Dobrodružný, Komedie, Rodinný, Fantasy, Animovaný


2013

The Book of Manning

Film - Dokumentární

Nine for IX

Seriál - Dokumentární, Sportovní


2011

SEC Storied

Seriál - Dokumentární, Sportovní


2010

The Boys of Fall

Film - Dokumentární, Sportovní


2009

Taková moderní rodinka

Seriál - Komedie, Romantický


1989

Simpsonovi

Seriál - Komedie, Animovaný


Moderátor

2022

56th Annual CMA Awards

Seriál - Publicistický


Host

2023

Goldin: Království artefaktů

Seriál - Reality-TV

57th Annual CMA Awards

Seriál - Publicistický


2022

Vince's Places

Seriál - Sportovní


2019

The Kelly Clarkson Show

Seriál - Talk-show

Brad Paisley Thinks He's Special

Seriál - Hudební

Peyton's Places

Seriál


2016

Comedy Central Roast of Rob Lowe

Seriál - Komedie


2015

SNL: 40th Anniversary Special

Seriál - Komedie


2013

60 Minutes Sports

Seriál - Dokumentární, Publicistický, Sportovní


2005

The Girls Next Door

Seriál - Reality-TV


1995

Real Sports with Bryant Gumbel

Seriál - Sportovní


1993

Noční show Davida Lettermana

Seriál - Komedie, Talk-show


1988

Live with Kelly and Mark

Seriál - Talk-show


1981

Entertainment Tonight

Seriál - Publicistický


1979

SportsCenter

Seriál - Publicistický, Sportovní, Talk-show


1975

Saturday Night Live

Seriál - Hudební, Komedie


1970

Monday Night Football

Seriál - Sportovní


Archivní záběry

2021

Tom Brady: Muž v aréně

Seriál - Dokumentární, Sportovní


2013

Before They Were Famous

Seriál - Dokumentární, Životopisný


2009

30 for 30

Seriál - Dokumentární, Sportovní

Saturday Night Live: Just Shorts

Seriál - Komedie

Životopis

Peyton Williams Manning byl ke kariéře hráče amerického fotbalu doslova předurčen, jeho otec Archie byl totiž talentovaným quarterbackem (rozehrávačem) draftovaným jako druhý v pořadí v roce 1971 a v Národní fotbalové lize (NFL) odehrál 13 sezón. Starší bratr Cooper byl talentovaným univerzitním hráčem, též quarterbackem, a byla mu předpovídána velká budoucnost v NFL, kvůli onemocnění páteře - útlaku krční míchy však musel s americkým fotbalem předčasně skončit. Na počest svého bratra Coopera nosil Peyton Manning na svém dresu po celou kariéru v NFL číslo 18, stejně jako Cooper na univerzitě. V NFL hraje i Peytonův mladší bratr Eli, též na pozici quarterbacka, v týmu New York Giants.

Peyton Manning, pokračovatel rodinné tradice quarterbacků, na sebe svými skvělými rozehrávacími schopnostmi upozorňoval už na vysoké škole University of Tennessee, kde hrál za tamní tým Tennessee Volunteers, nebylo proto překvapením, že byl v draftu NFL - výběru univerzitních hráčů týmy NFL, vybrán jako první v pořadí, a to týmem Indianapolis Colts. V něm Peyton strávil následujících 14 sezón (1998-2011), ale 14. sezónu (2011) kvůli rekonvalescenci po operaci krční páteře, v té době už třetí operaci páteře v posledních dvou letech, celou vynechal. Klub se kvůli nejisté hráčské budoucnosti Peytona Manninga a také kvůli jeho vysokému platu rozhodl Peytona takzvaně uvolnit jako volného hráče, který může být vybrán kterýmkoliv jiným týmem NFL. Po vzájemné dohodě se Peyton, už jako volný hráč, upsal týmu Denver Broncos, za který Peyton odehrál další čtyři sezóny, poté svou kariéru ukončil.

Peyton Manning se stal už za své kariéry hrající legendou a byl srovnáván s nejlepšími quarterbacky historie, k čemuž přispěl nejen jeho přepečlivý přístup ke hře a tréninku a fenomenální paměť potřebná pro zapamatování rozehrávek týmu, ale též výborné herní statistiky. Mnohými z nich vedl v době ukončení kariéry rekordy quarterbacků. Je řazen mezi nejlepší quarterbacky všech dob společně s Tomem Bradym a Joe Montanou, americkými sportovními celebritami, které zná alespoň podle jména téměř každý Američan, i když se o americký fotbal nebo sport vůbec nezajímá. Peyton pětkrát v kariéře získal NFL MVP Award, cenu pro nejužitečnějšího hráče svého týmu, která je považována za nejvyšší možné individuální ocenění a dá se brát jako cena pro nejlepšího hráče celé sezóny NFL. K tomu byl navíc oceněn ještě dvakrát jako nejlepší quarterback ligy, dohromady tedy byl nejlepším quarterbackem ligy zvolen sedmkrát. Trofej Vince Lombardiho, udělovanou týmu, který uspěje v Super Bowlu, finálovém zápasu NFL, a stane se tak vítězem celé ligy, dokázal Peyton Manning se svým týmem získat dvakrát. Poprvé v sezóně 2006 s Indianapolis Colts, podruhé ve své poslední sezóně kariéry (2015) s týmem Denver Broncos. Peyton Manning si těžko mohl přát lepší zakončení své kariéry než loučení s trofejí pro mistra ligy. Několik týdnů poté oficiálním prohlášením ukončil svou bohatou a úspěšnou kariéru, která mohla být ještě o trochu úspěšnější, kdyby se téměř polovinu své kariéry v NFL Peyton nepotýkal s chronickými problémy s krční páteří způsobující necitlivost a brnění v prstech pravé ruky, kterou jako pravák Peyton při rozehrávání míče používal a jeho hra byla těmito problémy ovlivněna.

Peyton Manning byl zatím třikrát pozván do televizního pořadu SATURDAY NIGHT LIVE (v roce 2007, 2008 a v roce 2015), v seriálu SIMPSONOVI v 8. epizodě 21. sezóny s názvem "Bratříčku, kde jsi?", ve které se objevili kromě něj i jeho bratři Eli a Cooper, namluvil sám sebe a přidal se do zástupu mediálně známých osobností, které se jako animované postavy v tomto slavném seriálu objevily.

Peyton Manning má se svou ženou Ashley dvojčata, syna Marshala a dceru Mosley. Věnuje se charitativní činnosti a je silně věřícím křesťanem.

Castrator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.