Melissa Roxburgh

Melissa Roxburgh

Osobnostcsfd.cz

Herečka, Režisérka

10. prosince, 1992, Vancouver, British Columbia, Kanada

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2022

V zajetí mysli

Film - Thriller

Quantum Leap

Seriál - Dobrodružný, Mysteriózní, Rodinný, Sci-Fi, Akční


2020

Dokud jsi se mnou

Film - Drama


2018

Manifest

Seriál - Mysteriózní, Sci-Fi, Thriller, Drama

In God I Trust

Film - Drama


2017

Valor

Seriál - Válečný, Drama


2016

Legendy zítřka

Seriál - Dobrodružný, Sci-Fi, Drama, Akční

Cestovatelé časem

Seriál - Mysteriózní, Sci-Fi, Drama

Lost Solace

Film - Sci-Fi, Thriller

2BR02B: To Be or Naught to Be

Film - Krátkometrážní, Sci-Fi


2015

Voják 4: Pohyblivý terč

Film - Thriller, Akční

Sorority Murder

Film - Thriller


2014

Leprechaun: Origins

Film - Horor


2013

Lidé zítřka

Seriál - Sci-Fi, Drama

Rita

Film - Komedie, Drama


2012

Arrow

Seriál - Dobrodružný, Krimi, Drama, Akční

Deník malého poseroutky 3

Film - Komedie, Rodinný

Big Time Movie

Film - Komedie


2011

Deník malého poseroutky 2

Film - Komedie, Rodinný


2005

Lovci duchů

Seriál - Horor, Komedie, Mysteriózní, Thriller, Drama, Fantasy


Režisérka

2018

Manifest

Seriál - Mysteriózní, Sci-Fi, Thriller, Drama


Hostka

2022

Tudum: A Netflix Global Fan Event

Seriál - Talk-show

Životopis

Melissa Roxburgh je kanadská televizní a filmová herečka, která je dcerou Camerona Roxburgha a Shelley Roxburgh. Má tři sourozence, dvě sestry jménem Kristie a Ashley a mladšího bratra jménem Matt. Je druhým nejstarším dítětem v této rodině. Její otec pracuje jako pastor a pochází z Chicaga ve Spojených státech, a tak má Mel, jak jí říkají nejbližší přátelé, dvojí občanství – Kanady a Spojených států amerických. Její matka, Shelley Walpole, je bývalá britská profesionální tenistka, která na začátku roku 1980 soutěžila na profesionálních tenisových turnajích a která v roce 1984 odešla do důchodu. Její rodiče se pak přestěhovali z USA do Kanady a založili kostel ve Vancouveru, který pojmenovali Southside Community Church.

Melissa vyrůstala v Kanadě, kde prožila své dětství. Na střední škole se vůbec nezajímala o herectví a teprve až po maturitě se o něj začala jevit zájem. Začala se ucházet o role ve Vancouveru a nedlouho poté byla obsazena do role Rachel v rodinné komedii Deník malého poseroutky 2. Po středoškolském vzdělání se rozhodla pro jinou kariéru, než byla herecká profese, a i přestože pocházela z rodiny sportovců, tak se neuchýlila ani ke sportovnímu studiu, a to i přestože to měla v rodině, protože její matka byla tenistka a její otec byl bývalá univerzitní fotbalová hvězda a taktéž i její dvě sestry a mladší bratr vynikali ve sportu. A i když měla počáteční fázi herečky pěkně rozjetou, tak se nakonec rozhodla stát novinářkou a nastoupila na Simon Fraser University, veřejnou výzkumnou univerzitu v Britské Kolumbii v Kanadě, kterou absolvovala s titulem v oboru komunikace.

Po úspěšném absolvování této univerzity se přestěhovala do Los Angeles, aby pokračovala ve své herecké kariéře, a skutečnost, že již byla občankou USA, způsobila, že proces probíhal hladce. Během let si také vybudovala silnou televizní kariéru, počínaje spin-offem seriálu Lovci duchů, který se jmenoval Bloodlines a jenž měl být pilotním dílem nově navrhovaného seriálu, který se měl jmenovat „Supernatural-Bloodlines“ a kde měla Melissa hrát hlavní ženskou roli Victorie Duval. Americká televizní síť CW nedokázala seriál prosadit, a tak skončil ještě dřív, než začal. CW místo toho herečce nabídla jednu z hlavních rolí v seriálu Valor a v roce 2018 se objevila v roli Michaely Stone v nadpřirozeném seriálu Manifest.

Herečka je vysoká 165 centimetrů a narodila se ve znamení Střelce. Je také členkou Mezinárodního záchranného výboru (IRC), humanitární organizace, která pomáhá lidem v zemích třetího světa, kteří byli postiženi přírodními katastrofami, válkou nebo jinými katastrofami. Je jednou z nejviditelnějších podporovatelek IRC, často používá sociální média ke zvýšení povědomí o posláních a cílech organizace. Na Mezinárodní den žen zvýšila v krátkém filmu spojeném s IRC s názvem Brave Girl Rising povědomí o somálské uprchlici, která byla držena v uprchlickém táboře v Dadaabu v Keni. Tento příspěvek propagovala na svém Instagramu,

Když byla mladší, její rodina trávila hodně času cestováním na pomocné církevní misii. Podívala se i do mnoha zemí v Africe, východní Evropě a Jižní Americe. To jí dalo chuť na cestování a je to koníček, ve kterém pokračovala i v dospělosti. Tyto cesty v ní taktéž probudily takový zájem, že si začínala pokládat otázky ohledně sociální spravedlnosti. Díky své matce má ráda tenis. Nejraději má indické jídlo, její nejoblíbenější herec je K.J. Apa a její nejoblíbenější herečka je Britt Robertson. Její oblíbená barva je modrá a její nejoblíbenější film je Dokud jsi se mnou.

Tomáš "Trajektt" Troller

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.