Charles Michael Davis

Charles Michael Davis

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér

1. prosince, 1984, Dayton, Ohio, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2019

Same Time, Next Christmas

Film - Romantický


2018

Odkaz

Seriál - Dobrodružný, Drama, Fantasy

No Sleep 'Til Christmas

Film - Komedie, Romantický

For the People

Seriál - Drama


2015

Znovu 20

Seriál - Komedie, Romantický

Ur in Analysis

Film - Komedie

Battle Scars

Film - Válečný, Drama


2014

Policie Chicago

Seriál - Krimi, Drama, Akční

Námořní vyšetřovací služba: New Orleans

Seriál - Krimi, Drama

The Learning Curve

Film - Komedie, Krátkometrážní, Drama


2013

Původní

Seriál - Horor, Sci-Fi, Drama


2012

Laskavý dotek

Seriál - Drama


2011

Záměna

Seriál - Rodinný, Drama, Romantický


2009

Upíří deníky

Seriál - Horor, Mysteriózní, Thriller, Drama, Romantický, Fantasy


2006

The Game

Seriál - Komedie, Sportovní, Drama, Romantický


2005

Chirurgové

Seriál - Drama, Romantický

Noah's Arc

Seriál - Komedie, Drama


2003

That's So Raven

Seriál - Komedie, Rodinný, Fantasy


Režisér

2013

Původní

Seriál - Horor, Sci-Fi, Drama

Životopis

Charles se narodil ve městě Dayton v americkém státě Ohio. Jeho otec je afroamerického původu a ze státu Kentucky, matka pak pochází z filipínské Manily. Dnes je Charles asi nejznámější svými rolemi v seriálech Chirurgové, The Game a Switched at Birth, ale začátky jeho kariéry bychom dohledali ve světě modelingu.

První agentura, ke které se Charles upsal, se jmenovala Actors, Models, and Talents for Christ. Od téhle agentury po čase přešel k jiné, Wings Model Managment, a později ještě k další která měla trochu méně obočí pozdvihující název – Shine. Charles stál modelem v reklamách na Nike, FootLocker a spoustu dalších společností. Kvůli téhle práci se v roce 2005 přestěhoval do L. A. a tady se brzy začaly dít velké věci. Jak sám říká: "Všechno to začalo v roce 2004, jen dva roky poté, co jsem se zapsal ke své mateřské agentuře Wings Model Management. Jednoho sobotního rána mě probudil telefon od mého agenta. Nabídnul mi možnost jít za svými sny v agentuře Shine. Jsem fakt rád, že jsem na něj dal. Abych to zkrátil, přišli jsme, viděli jsme, zvítězili jsme. Tohoto pocitu sebejistoty jsem se držel jako klíště a necelé dva měsíce po přechodu k Shine jsem si sbalil kufry a odjel do L. A. Další dva měsíce potom jsem šel na svůj všehovšudy první televizní konkurz do seriálu That's So Raven. Tu roli jsem dostal a brzy nato se stal členem Svazu herců. Od té doby jsem se nezastavil. Dnes mám tolik práce s účinkováním na divadle, v reklamách, focením, dabingem, moderováním a producentskými melouchy, že si musím neustále připomínat, jak vděčný musím být za všechno, co jsem se naučil, za celou tuhle zkušenost."

Kromě That's So Raven se toho roku Charles objevil ještě v jednom dílu seriálu Noah's Arc. V následujících pár letech hrál ve dvou krátkých filmečcích (Thanksgiving Seconds v roce 2009 a Mi Ricordo o tři roky později) a televizních filmech (The Big Match z roku 2008 a Night and Day z roku 2010).

Pravý zlom v Charlesově kariéře ale přišel až s rokem 2011, kdy získal hned dvě šťavnaté role ve dvou seriálech. Tou první byl Switched at Birth, ve kterém si zahrál v celých čtyřech epizodách, tou druhou byla role v pořadu The Game, vysílaném na televizní stanici The CW. Tady se objevil dokonce hned v pěti dílech.

A tohle stačilo. Po dokončení vysílací sezóny 2011/12 si Charles zašel na pár castingů a dostal se hned do tří, respektive čtyř seriálů: Tím prvním byl The Client List, kde účinkoval ve dvou dílech, tím druhým Chirurgové a tím třetím Upíří deníky. Zde se Charles objevil v díle pojmenovaném "The Originals", který sloužil jako odrazový můstek pro stejnojmenný upíří spin-off vysílaný v televizní sezóně 2013/14 a ve kterém si pro sebe Charles urval jednu z hlavních rolí. V roce 2013 Charles do světa ještě vypustil celovečerní film Another Stateside a natočil kraťas The Learning Curve, který se ale uveřejní až o rok později.

David "Jumpstar" Koranda

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.