Vendula Ježková

Vendula Ježková

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

23. října, 1981, Ostrava, Československo

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

2015

Místo zločinu Plzeň

Seriál - Krimi


2013

Sanitka 2

Seriál - Drama

Temná noc

Film - Krátkometrážní


2008

Soukromé pasti

Seriál - Drama


1998

Šmankote, babičko, čaruj!

Film - Pohádka


1997

Past

Film - Komedie, Krátkometrážní


1996

Kde padají hvězdy

Seriál - Rodinný

Životopis

Vendula Ježková od dětství navštěvovala literárně-dramatický obor na ZUŠ Ostrava - Pustkovec pod vedením Evy Dusové a Miloslava Holuba. Od školních let byla obsazována i do televizních a filmových rolí. Seriál Markéty Zinnerové Kde padají hvězdy, režie Jan Hřebejk, cyklus Bakaláři - Past, režie Jan Hřebejk, cyklus Lístečky - Já, Bedřich nejlepší, režie Jana Semschová – účast na Benátském dětském festivalu Ciaco junior, Šmankote, babičko čaruj, režie Zdeněk Havlíček.

V letech 2002 až 2006 studovala činoherní herectví na brněnské JAMU. V roce 2004 absolvovala stáž na Filmové škole v polské Lodži (činoherní a filmové herectví) Państwowa Wyższa Szkoła Filmowa, Telewizyjna i Teatralna im. Leona Schillera. Již během třetího ročníku hostovala v inscenaci „Rodinná slavnost“ (Thomas Vinterberg), režie Petr Štindl ve Studiu Marta a v Národním divadle moravském v Divadle Reduta v inscenaci „Hořké slzy Petry von Kantové“ (Rainer Werner Fassbinder), režie Rastislav Balek.

Po absolvování JAMU nastoupila do angažmá v Divadle Husa na provázku, kde spolupracovala s výraznými osobnostmi jako Vladimír Morávek, Jan Antonín Pitínský, Eva Tálská a další. Následovalo angažmá v Městském divadle Brno. Od roku 2010 je herečkou na volné noze. Hostující v bratislavském divadle Aréna, Divadle SKRAT, Huse na provázku, Divadle pod Palmovkou. V roce 2016 obhájila disertaci „Herectví jako tvorba. Studie k ustavujícím složkám tvůrčí činnosti" na JAMU. Založila platformu JustMonkeys. Věnuje se lektorování „kreativního hraní" na Psychosomatické klinice Prahy 6 a spolupracuje na vzdělávacích projektech v institucích NPI ČR, Ministerstvo pro místní rozvoj.

Actory

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.