Boris Búrik

Boris Búrik

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2020

Poldové a nemluvně

Seriál - Komedie, Krimi

Sestřičky Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2018

Dabing Street

Seriál - Komedie

Vzteklina

Seriál - Krimi, Thriller


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický

Alterego

Film - Krátkometrážní, Mysteriózní, Thriller


2016

V.I.P. vraždy

Seriál - Krimi, Thriller, Drama

Kůň

Film - Krátkometrážní

Ponožky

Film - Komedie, Krátkometrážní


2015

Vraždy v kruhu

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Vesnice

Film - Krátkometrážní

Občan Čejn

Film - Krátkometrážní

Špatná odpověď

Film - Krátkometrážní

Prodavač

Film - Krátkometrážní, Drama


2014

Případy 1. oddělení

Seriál - Krimi

Dělej co chceš, ale zůstaň zvířetem

Film - Komedie, Krátkometrážní


1996

Poe a vražda krásné dívky

Film - Krimi


1995

Hříchy pro diváky detektivek

Seriál - Komedie, Krimi, Drama


1994

Z rodu Přemyslovců

Seriál - Dokumentární, Životopisný, Historický


Host/ka

2018

Stav ohrožení

Seriál - Publicistický

Životopis

Narozen v rodině vojenského důstojníka Ing. Borise Búrika (později děkana vysoké a profesora střední školy) a jeho otce Ing. Andreje (Ondrej) Búrika, velitele partyzánských skupin na Slovensku a velitele opevnění na Ústecko-Orlicku v Čechách. Po získání bytu od vojska se přestěhoval v roce 1966 s rodiči do Jihlavy, kde v rámci ZDŠ navštěvoval školní pěvecký soubor a LŠU divadelního oboru.

V roce 1975 se přestěhoval s rodiči zpět do Bratislavy, kde spoluzakládal mládežnické divadelní skupiny. V roce 1983 na vysokoškolském studiu v Žilině se připojil ke školní divadelní skupině. V roce 1987 se neúspěšně pokusil dostat se na DAMU. Definitivně se přestěhoval do Česka a připojil se k pražskému ochotnickému souboru, se kterým vystupovali příležitostně pro děti, na přehlídkách divadelních souborů a festivalech.

Od roku 1990 se registroval u různých komparzních agentur a komparzního rejstříku České televize, kde dostával příležitosti zahrát si menší epizodní role v tv pořadech, filmech, seriálech, reklamách, zábavných pořadech či v dabingovém studiu být účasten dabingu a postsynchronů. V roce 1999 si doplnil herecké vzdělání hereckým kurzem ukončené certifikátem pod vedením profesorů z DAMU, herce a režiséra z Národního divadla.

V letech 2014–2016  hrál v studentských filmech. Film Ponožky, kde hrál hlavní roli Jiřího, získal v roce 2018 na Mezinárodním Filmovém Festivalu v Rumunsku nejvyšší ocenění „Nejlepší studentský film“ a byl nominovaný na Filmový Festival v Cannes 2018. Film Občan Čejn, kde hrál Občana Čejna, vyhrál MultiFest 2015. Film Prodavač, kde hrál hlavní roli Martina, vyhrál diváckou cenu MultiFest 2016. S filmem Špatná odpověď vyhrál diváckou cenu na FAMO FEST 2015.

V dalších studentských filmech hrál na FAMU Praha (Dělej co chceš,ale zůstaň zvířetem, Můra, Velká etuda - Střepy, Théseus),  FAMO (Společnice, Žádost o ruku / Proposal, Svatba) a SVOŠF Písek (Vesnice). Se studenty NEW YORK UNIVERSITY, kteří ve spolupráci s FAMU Int. točili v Praze, hrál ve filmech Horolezecký příběh a American Housewife.

Dále hrál v soutěžních amatérských filmech Pominutí, Dlouhá směna, Zmizelá, Kůň, Pravidla podnikání (Filmy z garáže), Neutečeš a AlterEgo. K vidění byl i v televizních pořadech Soudkyně Barbara (navrhovatel, odpůrce, svědek), Soudní síň (navrhovatel), Soudy Kláry Slámové (odpůrce), Soudce Alexander (svědek), Nebezpečné vztahy (Jaroslav), Aféry (Pavel). Věnuje se moderování internetových pořadů a rozhovorů s V.I.P. osobnostmi.

Z archivních snímků je k vidění v : Život na zámku (1995), Všichni musí zemřít (2005), Poe a vražda krásné dívky (1996), Co mám dělat, když (1996), Z rodu Přemyslovců (1994), Hříchy pro diváky detektivek (1995), Novoty (1998), Kolja (1996), Městečko (2003). Z novějších snímků například Vraždy v kruhu (2015), Reportérka (2015), V.I.P. Vraždy (2016), Na vodě (2016).

Boris "Sharriff" Búrik

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.