Barbora Černá

Barbora Černá

Osobnostcsfd.cz

Herečka

17. prosince, 1995, Lovosice, Litoměřice, Ústecký kraj, Česko

98%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

ONEMANSHOW: The Movie

Film - Komedie, Krimi, Akční

One Life

Film - Životopisný, Drama, Historický


2022

Zoo

Seriál - Rodinný, Drama

Hořký svět

Seriál - Komedie


2021

Anatomie života

Seriál - Drama


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2016

V.I.P. vraždy

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2015

Přístav

Seriál - Komedie, Romantický


2014

Tři mušketýři

Seriál - Dobrodružný, Drama, Historický


2013

Kameňák 4

Film - Komedie

Něžné vlny

Film - Komedie, Romantický

Lehká jako dech

Film - Drama

Bez hranic

Seriál - Krimi, Drama, Akční


2012

Gympl s (r)učením omezeným

Seriál - Komedie, Drama


2011

Už dost!

Film - Krátkometrážní, Drama


2008

Kriminálka Anděl

Seriál - Krimi, Drama


Hostka

2013

Máme rádi Česko

Seriál - Soutěžní


2011

Souboj seriálů... vy rozhodnete!

Seriál - Soutěžní

KiWi Junior

Seriál - Rodinný

Životopis

Talentovaná Bára Černá se filmovému průmyslu začala věnovat již na základní škole na prvním stupni. Bylo to asi ve čtvrté nebo páté třídě. Do třídy během hodiny přišla nějaká dáma, prohlédla si celou třídu jedním pohledem a zastavila se u dvojčat Báry a Lucky Černých. Dala jim pozvánku na casting na natáčení reklamy. A tak to všechno začalo.

Poprvé se na televizních obrazovkách obě dvojčata objevila spolu, a to v reklamě na mobilního operátora, která ale nikdy nehrála na českých kanálech. Velké plus ovšem bylo, že tehdy jedenáctiletá děvčata hrála po boku Brada Pitta. Jejich ambice rok od roku stoupaly a holkám se tak nabízely další a další možnosti. Bára se například objevila v reklamě na Dobrou mámu.

Hrací talent se však projevil až v nepříliš známém televizním pořadu Souboj seriálů... vy rozhodnete, kde si Bára v seriálu Babička na inzerát zahrála typickou puberťačku, která se však zamilovala do svého učitele fyziky. Seriál se ale bohužel neujal, což je škoda, protože se v něm měla v dalších dílech objevit i Lucka Černá, Báry dvojče.

V roce 2012 přišlo několik výzev. Mimo jiné to byl například oblíbený seriál Gympl s ručením omezeným, kde Bára ztvárnila žákyni sexty. Dalším krokem vpřed byl film Něžné vlny, kde hrála po boku mnoha známých českých herců. V obou těchto snímcích si zahrála takovou takříkajíc mrchu. Krátkou pasáž měla také ve filmu o anorexii a bulimii, kde se ale objevila opravdu jen krátce. Film se jmenoval Lehká jako dech. A posledním filmem v tomto roce se stal Kameňák 4, kde opět ztvárnila jen malou roli. Film také nenesl žádný velký úspěch.

Mimo jiné se také účastnila natáčení videoklipu Vojtěcha Dyka, Kniha knih, který má podporovat děti a mládež ve čtení. Nejnovější Bářinou senzací je Francouzsko-německo-americká kriminálka Bez hranic, kde získala malou roli, ale i tak je to velký úspěch pro studentku z malého městečka na severu Čech. Zvlášť když tam hrála vedle herce (Tom Wlaschiha), který hrál v jejím oblíbeném seriálu Hra o trůny.

Kromě hraní má Bára také hudební talent. Ráda zpívá, tančí, hraje na klavír, příčnou flétnu a bubny. Navštěvuje letos (2014) posledním rokem osmileté gymnázium v Lovosicích. Ve škole jí baví převážně jazyky-učí se anglicky a francouzsky, a také společenské vědy. V budoucnu by chtěla studovat na vysoké škole v Praze sociologii a genderová studia. Nebo někam vycestovat.

Pavla "ThePavla" Luxová

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.