Ján Bavala

Ján Bavala

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

17. října, 1989, Rimavská Sobota, Československo

Filmografie

Herec/čka

2020

Havel

Film - Životopisný, Drama

Oktoberfest: krev a pivo

Seriál - Drama


2019

Cesta do nemožna

Film - Drama, Historický, Animovaný

Talent na zločin: Tajemství Dahlií

Film - Krimi

Nebesky líný anděl

Film - Rodinný


2018

Rédl

Seriál - Krimi, Thriller

Chvilky

Film - Drama


2017

Reformace

Seriál - Drama, Historický


2016

Pustina

Seriál - Mysteriózní, Drama

Kriminálka Curych

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2015

Nahý mezi vlky

Film - Válečný, Drama, Historický

Žebřík do nebe - Touha po zítřku

Film - Drama, Historický

Životopis

Ján Bavala je divadelní, televizní, filmový a dabingový herec. Činoherní herectví studoval nejprve na Akademii umění v Banské Bystrici (mezi jeho pedagogy patřili například Jana Oľhová nebo Jan Přeučil). Během studií působil v dabingu Slovenské televize, v rozhlase namlouval pohádky pro děti a rozhlasové hry; hostoval v profesionálních divadlech i na zájezdových scénách.

Od roku 2012 žije v Praze, kde absolvoval nejprve stáž v Divadle Na zábradlí (sezóna 2012–2013) a magisterské studium zakončil studijním pobytem na Katedře pantomimy a nonverbálního divadla na HAMU (2014). Studium zakončil autorskou hrou Pochmurná hra (věnovaná životu a soukromé korspondenci básníka a dramatika F. G. Lorcy) v Komorní činohře v Praze a postavou Peera Gynta dle stejnojmenné hry Henrika Ibsena. 

Ztvárnil vedlejší role v několika německých filmových koprodukcích, např. Nahý mezi vlkyDie Himmelsleiter či Reformace. V roce 2015 ztvárnil postavu Sysla v seriálu HBO Pustina v režii Ivana Zachariáše a Alice Nellis. Na podzim 2017 začal natáčet kriminální minisérii Rédl v produkci České televize a v režii Jana Hřebejka.

Mluví a také natáčí v několika jazycích (česky, slovensky, německy, anglicky). Divákům je známý spíše jeho hlas – z dabingu, ale také z internetových a televizních reklam (jak českých, tak slovenských) a z rádií, kde působil jako redaktor, zprávař a později moderátor (v letech 2014–2017 skupina rádií Radio United Services).

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.