Tomáš Brychta

Tomáš Brychta

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2022

Kamarád

Film - Krátkometrážní, Romantický


2016

Pustina

Seriál - Mysteriózní, Drama


2007

Po rozvodu

Film - Krátkometrážní, Drama

Životopis

Tomáš Brychta se narodil ve znamení Býka. Už ve svých čtyřech letech „účinkoval“ v Národním divadle v roli sirotka v opeře Bedřicha Smetany „Prodaná nevěsta“ a ve stejném roce si ho do reklamy vybrala známá francouzská automobilka. V devíti letech hrál roli syna ve studentském filmu Po rozvodu. Ve Stavovském divadle se objevil v roce 2009 v roli židovského dítěte v baletu „Faust“.

Po absolvování základní školy v Praze vystudoval na Střední pedagogické škole Futurum v Praze, následně byl přijat na Mezinárodní konzervatoř v Praze v oboru Muzikálový zpěv. Následně studoval populární zpěv na státní Pražské konzervatoři.

Roli Viléma Frankensteina ve hře „Frankenstein“ ve Švandově divadle hrál v roce 2010. V Divadle La Fabrika si zahrál jako Joachym v inscenaci „Mário a kouzelník“ spolu se Zuzanou Bydžovskou.

K filmu se vrátil v roce 2016 v miniseriálu HBO Pustina, kde ztvárnil roli Vojty Krušiny.

V roce 2018 v divadelní hře „Instalace“ hrál studenta Beneše a od roku 2019 se věnuje i muzikálovým rolím, jako je třeba princ Mirek v muzikálu Hudebního divadla Karlín „Královna Kapeska“. V roce 2020 účinkoval jako Pinokio, Jeníček a company v muzikálu „Shrek“.

V roce 2020 ztvárnil role Philla v divadelní hře „Jedna a jedna jsou tři“, o rok později se objevuje v inscenaci „Punč přání“, kde hraje dvouroli svatého Silvestra a Maledicta Larvy, také havrana. Opět se objevuje ve studentském filmu, Kamarád, jako autistický chlapec Patrik.

Jako každý umělec rád účinkuje v různých produkcích a projektech, svůj pěvecký talent si vylepšuje i na interpretačních workshopech muzikálového zpěvu pod vedením Daniela Hůlky. Vokální umění dokazuje nejenom na muzikálových scénách, ale i jako člen pěveckého kvarteta „Pražská čtyřka“.

K jeho zálibám patří samozřejmě divadlo v jakékoli podobě, činohra, opera, muzikálový a populární zpěv, pedagogika, cestování a čtení knih. Věnuje se i výuce zpěvu a herectví.

Martann

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.