Eliza Roth

Eliza Roth

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2023

Světlo naděje

Seriál - Životopisný, Drama, Historický

Ehrengard: Umění svádět

Film - Komedie, Drama, Romantický

Lesní vrah

Film - Krimi, Drama


2018

Vzteklina

Seriál - Krimi, Thriller

Rédl

Seriál - Krimi, Thriller


2016

Zločin v Polné

Film - Drama, Historický


2015

Má mysl

Film - Krátkometrážní

Night Mail

Film - Komedie, Krátkometrážní


2014

Případy 1. oddělení

Seriál - Krimi

Životopis

Eliza je herečka, která mluví plynule česky, anglicky, francouzsky a má základy italštiny. Hraje s pražskými anglickými divadly, vše v angličtině. S Prague Shakespeare Company (PSC) například v představení „Amadeus“ ztvárňuje roli Teresy Salieri (manželky Antonia Salieri), dále v představeních „The Trojan War: Troilus and Cressida“ + „The Trojan Women“ hraje Elektru, trojskou ženu. Součástí role Elektry je i chorálový zpěv, typický v řeckých dramatech.

Všechna tři představení s PSC má tu čest hrát ve Stavovském divadle. Především „Amadeus“ byl zcela unikátní a opravdu úžasný z historického kontextu. Právě zde W. A. Mozart uvedl 29. října 1787 operu „Don Giovanni“ ve světové premiéře. Na jevišti Stavovského divadla je také památeční destička, právě na místě, kde „Dona Giovanniho“ Wolfgang Amadeus Mozart dirigoval. PSC nastudovaná divadelní hra Petera Shaffera, v režii Guye Roberte, s živou hudbou orchestru České filharmonie, sborem a třemi sólisty Karolínou Berkovou, Ivo Hrachovcem a Christinou Johnston dirigovanou Jamesem Shearmanem, byla nádhernou poctou hudbě a Eliza je hrdě její součástí.

Eliza také hraje s pražským anglickým divadlem The Bear Theatre, které je ve své činnosti zaměřeno výhradně na mládež základních a středních škol v rámci Evropy. Jde o interaktivní představení (podle úrovně znalosti) pro studenty s angličtinou jako dalším jazykem. S divadlem vystupuje nejen v České republice, ale např. v Rakousku, Francii, Polsku apod.

Vystupuje s Edudivadlem, které je také výukově zaměřeno, například ekologie (např. v r. 2017 v Parku Folimanka v rámci akce „Voda je život pořádané Magistrátem hl. m. Praha a Praha 2) aj.

Eliza miluje film, stříbrné plátno, kino, biograf, zpěv, přírodu a cestování.

Eliza Roth

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.