Jakub Koudela

Jakub Koudela

Osobnostcsfd.cz

Herec

23. března, 1992, Příbram, Československo

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

Sedm schodů k moci

Seriál - Drama

Na vlnách Jadranu

Seriál - Krimi, Drama

Vytoč mého agenta

Seriál - Komedie


2022

Oběť

Film - Drama


2020

Roh Gondoru

Film - Krátkometrážní, Fantasy, Akční

Rudolf Richard Hofmeister

Film - Dokumentární, Životopisný, Drama

Selský baroko

Film - Drama


2019

Za oponou

Seriál - Komedie, Krátkometrážní


2018

Zmařené naděje

Seriál - Dokumentární, Drama, Historický


2017

Svět pod hlavou

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Psychologický, Drama

Úkryt v zoo

Film - Válečný, Životopisný, Drama, Historický

Specialisté

Seriál - Krimi, Thriller

Génius

Seriál - Životopisný, Drama


2016

Zločin v Polné

Film - Drama, Historický

Polda

Seriál - Komedie, Krimi

Doktorka Kellerová

Seriál - Krimi, Psychologický, Drama

Vězení

Film - Krátkometrážní

Na konci lesa

Film - Krátkometrážní, Krimi, Thriller


2015

Mamon

Seriál - Krimi, Thriller

Lesapán

Film - Horor, Krátkometrážní, Mysteriózní, Pohádka, Fantasy

Prach a broky

Film - Komedie, Pohádka, Akční

Rivalové navždy - bitva o tenisky

Film - Životopisný, Drama, Historický


2014

První republika

Seriál - Rodinný, Drama, Historický

Legenda

Seriál - Drama

V pasti

Film - Drama


2013

Pérák

Film - Krátkometrážní, Psychologický, Thriller


2011

Policie Modrava

Seriál - Krimi, Thriller, Drama

Životopis

Herec Jakub Koudela se narodil v roce 1992 v Příbrami a v roce 2016 dokončil studium na DAMU.

Jakub Koudela je zakládajícím členem pražského souboru Spektákl. V roce 2015 nastoupil do angažmá v Městském divadle v Mostě, kde působil dva a půl roku. Od roku 2018 je hercem na volné noze a můžete jej vidět v těchto představeních: A pak už tam nezbyl ani jeden, Revizor (Městské divadlo Mladá Boleslav) Sluha dvou pánů, Bosé nohy v parku (Městské divadlo v Mostě) Babička (Městské divadlo Kladno) Rybí krev, Společenstvo vlastníků, Zabiják Anders, Pes baskervillský (Jihočeské divadlo) Uražení a ponížení nebo Český koloniál (divadlo Spektákl).

Na televizních obrazovkách jsme Jakuba mohli vidět v televizním filmu Zločin v Polné (V. Polesný, 2016) nebo v seriálu První republika, Specialisté nebo Polda. Seriál Mamon (produkce HBO), ve kterém Jakuba najdeme v roli Jana Šrámka, byl oceněn Českým lvem jako nejlepší dramatický televizní seriál. V komediálním seriálu Za oponou na videoserveru iDNES KINO ztvárnil postavu mlátičky Jardy. Za zmínku stojí i několik studentských filmů jako Lesapán, Vězení, Máme to? nebo Na Kocourku. Dalším počinem na kterém se podílel i jako scénárista, pomocný režisér a herecký poradce je amatérský film Prach a broky.

Jakub kromě české tvorby již dostal hereckou příležitost i v zahraničních projektech např. v dokumentárním seriálu evropského formátu Clash of Futures (Jan Peter, Frédéric Goupil, 2017) americkém seriálu Genius nebo Legends II (David Semmel, USA, 2016), německém TV seriálu Die Dasslers (Philipp Stennert, Cyrill Boss, 2015) a filmu the The Zookeeper’s Wife (Nicki Cairo, USA, 2016). Účinkoval také v německém studentském filmu v režii Felixe Ahrense z roku 2015 Am Ende der Wald, který roku 2016 získal Ocenění stříbrného Oskara v LA za zahraniční studentský film.

Kromě divadla a televize se Jakub věnuje i dabingu (např. v seriálech ČT Slečna Marplová, Špion). Pro Studio Virtual pak propůjčil svůj hlas vedlejším postavám z filmu Cinderella (Z. Štěpán, 2015). Jakuba jsme mimo jiné mohli spatřit také v reklamách v ČR a Francii.

Jakub aktivně ovládá český a anglický jazyk, pasivně i němčinu. Mezi jeho záliby patří akrobacie, šerm, jízda na koni, LARP, je také nadšený barista a absolvoval rekvalifikační kurz relaxační masáže. Rád píše scénáře, nahrává audioknihy a v oblibě má i scénické čtení.

“Miluji příběhy a lidi, co je umí vyprávět. Rád je poslouchám a nechávám volný prostor své fantazii, aby je dokreslila do patřičných absurdit. No a tyto absurdity pak sepisuji. Dále mám rád cestování, poznávání cizích kultur a historie. Můj velký sen je mít dodávku, kterou bych přestavil na obytný van a s ním pak procestoval celou evropu. Bez konkrétního cíle bych prostě jen jel a poznával nová místa, lidi a chutě. Občas bych někde zastavil a namaloval obraz. Sice neumím malovat, ale myslím že by mi to bylo jedno. Dojímá mě, když vidím starší lidi omládnout a dělat hlouposti.”

ČSFD

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.