Jakub Novotný

Jakub Novotný

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

8. března, 2000, Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Filmografie

Herec/čka

2020

Rok na vsi

Film - Drama


2018

Kouzelník Žito

Film - Komedie, Pohádka

Krejzovi

Seriál - Komedie


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický

Životopis

Jakub Novotný se narodil 8. března 2000 v Praze. V dětství se věnoval fotbalu, šermu a bojovým sportům, s herectvím však mnoho společného neměl. Po základní škole začal studovat gymnázium Nad Štolou. Během studia se shodou náhod dozvěděl o Hereckém studiu Švandova divadla (amatérský herecký soubor pod záštitou Švandova divadla), prošel castingem a získal roli v úspěšné divadelní adaptaci Kytice. V souběžné době hrál také v letenském Pidivadle v inscenaci Maryša.

V sedmnácti letech opustil gymnázium a úspěšně složil příjímací zkoušky na Pražskou státní konzervatoř, byl přijat na hudebně-dramatický obor pod vedením Kateřiny Macháčkové a Pavla Šimáka. Hned v prvním ročníku měl štěstí a byl vybrán do představení Sňatky z rozumu v Divadle na Vinohradech.

Natočil studentské filmy Od sebe (S) bohem, zahrál si epizodní roli v seriálu Krejzovi a dostal také první velkou filmovou roli ve štědrovečerní pohádce Kouzelník Žito. Velmi intenzivně se věnuje také hudbě. Prošel několika hudebními uskupeními, nakonec zakotvil v autorské folk-bigbeatové formaci Z HECU, kde hraje na kytaru a zpívá. Skládá také scénickou hudbu pro divadlo či studentské filmy.

Jakub Novotný

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.