Danny Lloyd

Danny Lloyd

Osobnostcsfd.cz

Herec

1. ledna, 1973, Chicago, Illinois, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2019

Doktor Spánek od Stephena Kinga

Film - Horor, Thriller, Drama, Fantasy


2017

Filmworker

Film - Dokumentární


2012

Pokoj 237

Film - Dokumentární, Horor


1982

Will: The Autobiography of G. Gordon Liddy

Film - Drama


1980

Osvícení

Film - Horor, Thriller, Drama

Film o filmu Osvícení

Film - Dokumentární, Krátkometrážní

Životopis

Danny Lloyd je americký učitel a bývalá dětská filmová hvězda. Lloydovou první a také nejznámější rolí bylo ztvárnění postavy chlapce Dannyho Torrance v psycho-hororu THE SHINING /1980/, kde hrál po boku Jacka Nicholsona a Shelley Duvall.

Pro tuto roli byl vybrán na základě jeho výborné schopnosti koncentrovat se na časově rozšířené filmové záběry. V DVD komentáři od Garetta Browna a Johna Baxtera k natáčení filmu The Shining, se oba zmiňují o faktu, že Kubrick byl schopen natočit všechny Lloydovy scény, aniž by šestiletý herec zjistil, že hraje vlastně v hororu.

Lloyd poskytl interview Vivien Kubrick – dceři režiséra Kubricka - , která točila filmový dokument Making „The Shining“, pojednávající o celém natáčení tohoto snímku. Ačkoliv jeho ztvárnění role zanechalo mezi diváky a kritiky kladný ohlas, Lloyd zanechal herectví po natočení svého druhého filmu, televizní autobiografie WILL: THE AUTOBIOGRAPHY OF G.GORDON LIDDY /1982/, kde hrál postavu mladého Liddyho.

Lloyd po tomto filmu definitivně skončil s hereckou kariérou, poněvadž jej podle jeho vzpomínek toto "řemeslo" přestalo zajímat. V roce 1999 vyučoval vědecké předměty na středozápadě USA a v roce 2007 se stal profesorem biologie na univerzitě v Elizabethtown v Kentucky. Téhož roku, v prosinci se stal učitelem věd v Missouri.

Lukáš "gatuso" Častulík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.