Ted Hamilton

Osobnostcsfd.cz

Herec

Filmografie

Herec

1988

Nulová šance

Seriál - Dobrodružný, Krimi, Thriller, Drama, Akční


1984

Blue Thunder

Seriál - Krimi, Thriller, Drama, Akční


1982

The Pirate Movie

Film - Dobrodružný, Hudební, Komedie, Romantický


1980

M Station: Havaj

Film - Dobrodružný, Thriller, Akční


1979

A Man Called Sloane

Seriál - Dobrodružný, Drama, Akční


1978

The Deerslayer

Film - Dobrodružný, Akční

Flying High

Seriál - Dobrodružný


1976

Love Boat, The

Film - Komedie


1974

The Six Million Dollar Man

Seriál - Dobrodružný, Mysteriózní, Sci-Fi, Akční


1972

M*A*S*H

Seriál - Komedie, Válečný, Drama


1969

Division 4

Seriál - Drama


1968

Hawaii Five-O

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama


1964

Oddělení vražd

Seriál - Drama, Akční


1957

Have Gun - Will Travel

Seriál - Western, Drama


Host

1972

The Graham Kennedy Show

Seriál - Talk-show

Životopis

Edward Leslie "Ted" Hamilton je australský zpěvák, skladatel, dramatik, podnikatel a herec. V roce 1955 začal Hamilton vystupovat v nočních klubech a živě v celostátním rozhlase. Hostoval v pořadech The Ford Show, Calling The Stars a The Gladys Moncrieff Show. Na svém kontě měl také hity Primrose Lane a The Things We Did Last Summer.

Jeho nejúspěšnějším singlem byl duet se zesnulým Rayem Meltonem z roku 1959 na značce HMV s coververzí hitu „Tell Him No“ americké dvojice Travis and Bob. Jejich coververze dosáhla 6. místa v Melbourne a v Sydney, Brisbane a Perthu se dostala do první dvacítky hitparád.

Hamilton byl také zpěvákem přední australské swingové kapely The Bob Gibson Band a jazzového kvintetu Australian All-Stars. Hamilton hostoval v prvním australském varietním pořadu vysílaném v roce 1956 na Silvestra v televizi ABC. V padesátých letech Hamilton účinkoval také ve varietních pořadech všech televizních stanic, včetně The Hit Parade, Make Mine Music, Bandstand, Sydney Tonight a v šedesátých letech v zásadním varietním pořadu Revue 61/62.

Hamilton vystupoval s mnoha špičkovými hudebníky a skupinami té doby, včetně Dona Burrowse, Terryho Wilkinsona a Errola Buddlea – swingové skupiny Boba Gibsona – The Australian Jazz Quintet a The Australian All Stars. V anketě Bandstand a hudebním časopise Downbeat byl zvolen nejlepším zpěvákem v oblasti jazzu a popu. Získal ocenění za nejlepšího zpěváka a národní varietní show (ceny Logie a Penguin). Koncem roku 1965 Hamilton moderoval pořad In Melbourne Tonight každé pondělí večer na kanálu Channel 9.

V 60. letech 20. století byl Hamilton členem neporaženého týmu mistrů světa ve squashi. Ted hrál ve slavném australském televizním seriálu Division 4 v roli staršího konstábla Kevina Dwyera, za kterou získal cenu Logie za nejlepšího herce a nejlepší drama. Účinkoval také v řadě národních divadelních představení.

Hamilton byl zakladatelem a předsedou tzv. TV-Make it Australian Committee, lobbistické skupiny, která usilovala o to, aby australská kultura byla v australských televizních stanicích zastoupena místní produkcí. Skupina lobbovala u vlády za vymezení kategorií pro australskou televizi v oblastech: drama, varieté, komedie, aktuální zpravodajství, sport. Dále měli požadavek, aby každý kanál poskytoval povinnou kvótu australských dramatických pořadů.

V letech 1970–1972 byl Hamilton spoluzakladatelem Australské strany. Vedl kandidátku do parlamentu a jeho strana byla úspěšná ve zvolení několika senátorů. Po Hamiltonově odchodu do Ameriky poskytla strana jádro Australským demokratům, které dlouhá léta vedl Don Chipp. Hamilton se spolu s Mickem Youngem a Clivem Holdingem podílel také na kampani „It's Time“. Moderoval vlastní celostátní estrády na stanici ABC: Hamilton's New Wave a Ted Hamilton's Musical World.

V roce 1975 se mu kvůli jeho předsednictví v televizním výboru TV-Make It Australian Committee zabouchly dveře do australské komerční televize. Clyde Packer Hamiltonovi zakázal vysílání na kanálu Channel 9 a oznámil mu, že už nebude v televizních stanicích zaměstnán. Tváří v tvář tomuto omezení v profesi ovládané televizí se Hamilton přestěhoval s rodinou do Spojených států a založil úspěšnou hereckou a firemní kariéru.

V roce 1981 hrál Hamilton ve filmu The Pirate Movie. Ted a jeho partner David Joseph produkovali první australský film, který se dostal do běžné distribuce ve Spojených státech. Také zajistil financování filmů The Wild Duck a The Flight of the Navigator pro studio Disney.

V roce 1981 se vrátil do Spojených států. Byl jmenován předsedou dvou amerických společností zabývajících se umisťováním soukromého kapitálu pro filmy a korporace. Působil také jako hlavní konzultant několika národních společností v USA. V roce 2001 se Hamilton vrátil do Austrálie, kde se věnoval hudbě a herectví. V roce 2002 účinkoval v mezinárodním televizním seriálu Guinevere Jones, kde hrál roli Merlina. V roce 2011 byl Hamilton jmenován velvyslancem Dne Austrálie. Na seznamu vyznamenání ke Dni Austrálie v roce 2013 byl Hamiltonovi udělen titul OAM za zásluhy o divadelní umění a společnost.

sator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.