Myles Kennedy

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2021

Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song

Film - Dokumentární, Hudební


2019

Long Live Rock... Celebrate the Chaos

Film - Dokumentární


2014

Slash with Myles Kennedy and the Conspirators Live from the Roxy

Film - Hudební


2012

Alter Bridge: Live at Wembley

Film - Dokumentární, Hudební


2011

Slash: Made in Stoke

Film - Hudební


2009

Alter Bridge: Live from Amsterdam

Film - Dokumentární, Hudební


2001

Rocker

Film - Hudební, Komedie, Drama


Host

2010

Conan

Seriál - Komedie, Talk-show


2009

Noční Show Jimmyho Fallona

Seriál - Komedie, Talk-show


2003

Jimmy Kimmel Live!

Seriál - Hudební, Komedie, Talk-show


1993

WWE Monday Night RAW

Seriál - Sportovní, Akční

Životopis

Dětství a dospívání:
Myles Richard Bass vyrůstal v křesťanské rodině na farmě ve městě Spokane, stát Washington. Jeho otec Richard Bass zemřel, když byly Mylesovi čtyři roky. Matka se znovu provdala za ministra a oba převzali příjmení nového manžela 'Kennedy'. Velkou hudební inspirací byly pro něj Led Zeppelin, Marvin Gaye a Stevie Wonder. V deseti letech začal hrát na trubku a v patnácti se naučil hrát na kytaru kopírováním stylu Jimmyho Page. Hrál na kytaru ve školní jazzové kapele a na trubku ve školní pochodové kapele. Nějaký svůj čas věnoval také hraním v místní heavy metalové kapele Bittersweet se spolužáky. V roce 1988 začal studovat hudbu na Spokane Falls Community College.

Jazz začátky (1990-1995):
Svou hudební kariéru začínal v jazzové kapele Cosmic Dust, hraním na kytaru. Po vydání alba Journey kapelu opustil a začal pracovat na nové kapele Citizen Swing. V nové kapele, která mísila hudební styly fun, soul, blues i R&B se pro uměnu ujal mikrofonu i kytary. Kapela vydala dvě alba (Cure Me with the Groove (1993) a Deep Down (1995)). Ve stejný rok vydání druhého alba se kapela rozpadla.

Rockové začátky (1996-2002):
Myles rozhodně nezahálel a se svými kamarády z dětství založil v roce 1996 rockovou kapelu The Mayfield Four a o dva roky později vydali debutové album Fallout. V roce 2001 potřebovali filmaři do filmu Rock Star s Markem Wahlbergem a Jennifer Aniston někoho, kdo umí vysoko zpívat. Bylo navrženo Mylesovo jméno a byl jediný, jehož skutečný zpěv byl ve filmu použit. Zahrál si Mikea, alias Thora, jehož Mark Wahlberg vyzve na pódium při koncertu Steel Dragon. Zazpívá si s ním zbytek písně a nakonec Thor dokončí koncert s kapelou sám. The Mayfield Four vydali v roce 2001 ještě jdno studiové album Second Skin a o rok později upadá až shoří úplně.

Hlavní proud s Alter Bridge:
V roce 2004 vznikla hard rocková kapela Alter Bridge ve složení: Myles Kennedy, Mark Tremonti, Scott Phillips a Brian Marshall. Ve stejný rok vypustili debutové album One Day Remains, které nemělo moc dobrý ohlas. Druhé album Blackbird, vydané v roce 2007, se dočkalo víc kladných ohlasů než debutové album. O další tři roky později (2010) kapela vypustila třetí studiové album AB III, které si nakonec získalo i srdce kritiků.

Slash:
Souběžně s Alter Bridge pracuje také na druhý úvazek jako zpěvák v kapele slavného kytaristy Slashe(bývalý člen Guns'n'Roses). Nejprve se objevil na album Slash (2010), na kterém Slash spolupracoval s více zpěváky (Adam Levine, Ozzy Osbourne, Chris Cornell atd.) a o dva roky později patřilo další Slashovo album Apocalyptic Love, jen Mylesovu hlasu. Od té doby je členem seskupení, které se nezývá Slash feat. Myles Kennedy and The Conspirators. Slash ho nazval "Fucking Amazing" a jeho hlas neskutečným. Což velice často dokazoval bezchybným prezentováním písniček Guns'n'roses na jejich společných vystoupeních.

Něco osobního:
• Myles se pyšní čtyřoktávovým hlasovým rousahem. Jen pro srovnání, rozsah hlasu Freddieho Mercuryho se udává ve stejných číslech.
• Mezi jeho oblíbené hudebníky patří Jeff Buckley, Robert Plant, Bon Scott nebo také Chris Whitley.
• V roce 2003 si vyslechl pro hudebníka nepříjemnou diagnózu. Byl mu diagnostikován Tinnitus. Tinnitus je charakterizován jako zvonění v uších. Člověk slyší v uších zvuk i když ve skutečnosti není žádný zvuk přítomen. Někteří pacienti mají určitý stupeň ztráty sluchu. Diagnózu si museli vyslechnout i např. Bono, Ludwig van Beethoven, Eric Clapton, Phil Collins, Danny Elfman, Adolf Hitler, Vincent van Gogh, Liza Minnelli,  Moby, Ozzy Osbourne, Bedřich Smetana a mnoho dalších).
• Myles bydlí ve městě Spokane, kde vyrostlm, se svou ženou Selenou, se kterou je ženatý od roku 2003.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.