Gegia

Gegia

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Percoco - Il primo mostro d'Italia

Film - Drama


2022

Il Santone - #lepiùbellefrasidioscio

Seriál - Komedie


2020

Ritoccàti

Seriál - Komedie


2005

Il giudice Mastrangelo

Seriál - Komedie, Krimi, Drama

Provaci ancora prof!

Seriál - Komedie, Mysteriózní

Il mondo è meraviglioso

Film - Komedie, Drama


2004

Diritto di difesa

Seriál - Mysteriózní, Romantický


2001

Lunga lunga lunga notte d'amore, Una

Film - Drama


2000

Don Matteo

Seriál - Komedie, Krimi, Drama

Valeria medico legale

Seriál


1999

Non lasciamoci più

Seriál - Komedie, Drama


1997

I misteri di Cascina Vianello

Seriál - Komedie, Thriller

Inaffidabili, Gli

Film - Komedie

Linda e il brigadiere

Seriál - Komedie


1987

Provare per credere

Film - Komedie


1986

Volpi della notte, Le

Film - Krimi

Professione vacanze

Seriál - Komedie

Ferragosto O.K.

Film - Komedie


1983

Taxikář

Film - Komedie, Drama

Se tutto va bene siamo rovinati

Film - Komedie

Acapulco, prima spiaggia... a sinistra

Film - Komedie

Šampaňské v ráji

Film - Komedie, Romantický

Oko, uhrančivý pohled, petržel a fenykl

Film - Komedie


1982

Bomber

Film - Komedie, Krimi, Akční

La sai l'ultima sui matti?

Film - Komedie


1981

Miracoloni, I

Film - Komedie

Životopis

Francesca Carmela Assunta Antonaci je italská zpěvačka, herečka a televizní moderátorka, známá pod pseudonymem Gegia. Narodila se 16.7.1959 v Galatině na jihu Itálie, v provincii Lecce. V kariéře se objevila asi v deseti filmech v osmdesátých letech minulého století. Kromě filmu, se v osmdesátých letech prosadila také jako zpěvačka, když vydala šest singlů a roku 1988 a 1992 jí vyšla celá alba (Gegiaclown – 1988, E... canto anch'io – 1992). Od devadesátých let po současnost, se jako herečka objevuje v tvorbě televizní a co se týká role moderátorky, tak tam je „jako doma" od počátku kariéry, dodnes.

Ve věku čtrnácti let přišla Gegia do Říma, kde navštěvovala školu Liceo Classico (Istituto Cristo Re) a v šestnácti letech nastoupila do dramatické školy Pietra Scharoffa, kde se věnovala baletu, modernímu tanci a hře na klavír. Později získala na universitě La Sapienza tituly z literatury a psychologie.

Jako herečka začínala v malé divadelní společnosti a jako zpěvačka a tanečnice se v té době objevila v několika televizních pořadech. Krásná a sexy Gegia se poprvé objevila v televizním pořadu BINGOOO (1979), který se dá považovat za debut. Roku 1981 se již výrazněji prosadila v pořadu SOTTO LE STELLE, kde si jí poprvé všiml autor Giancarlo Magalli. Ten dal Gegiu dohromady s Francem Bracardim a jejich gag udělal Gegiu populární. V roce 2011 se Gegia představila v pořadu I FATTI VOSTRI, který je pod vedením Giancarla Magalliho, považován za jeden z nejdéle běžících televizních programů v italské televizi. Mezitím se Gegia úspěšně představila téměř ve dvaceti pořadech jako, ILLUSIONE (1982), AVANSPETTACOLO (1992), AVANTI TUTTI (2008) a v dalších. Zejména polovina osmdesátých let, kdy Gegia vystupuje jako nemotorná „anti-diva" s jižanským přízvukem a paroduje známé „subrety" jí přináší úspěch (GRAND HOTEL – 1984, PORTO MATTO – 1987-1988). Gegia také uváděla některé dětské programy, jako například  BIG (1988-1990).

V roce 2005 se Gegia účastnila reality show RITORNO AL PRESENTE.  V této show zvítězila před herečkami jako Sandra Milo či Marina Suma. Tento pořad, kterým provázel Carlo Conti, měl ale malý úspěch, a to natolik, že byl předčasně ukončen. V roce 2006 byla součástí pořadu RADIO G.R.E.M., což bylo dvacet situačních komedií v anglickém jazyce. Od roku 2008 uvádí program televizní zábavy AVANTTI TUTTI, který je vysílán v pátek večer živě. Roku 2010 se opět objevuje na stanici RAI, a to pořadu L' ISOLA E POI....

Ve filmu debutovala Gegia v roce 1979, když si hned zahrála nahá, v erotickém filmu Alda Grimaldiho AMANTI MIEI (MOJI MILENCI). V roce 1981 hrála v roli Marty, v komedii I MIRACOLONI. Pak již přišly komedie, díky kterým je dnes nejvíce známá. S Budem Spencerem, hrála jako Sussana v komedii BOMBER (1982), v dalším roce dostala roli Cinzie v komedie Alberta Sordiho Il TASSINARO (TAXIKÁŘ). Rok 1983 znamenal ještě roli Mirandy, pod taktovkou Sergia Martina, v komedii ACAPULCO, PRIMA SPIAGGIA....A SINISTRA a pod stejným režisérem v obklopení komediálních hvězd (Banfi, Montagnani, Vukotic) hrála Gegia jako pokojská ve snímku OCCHIO, MALOCCHIO, PREZZEMOLO E FINOCCHIO. Se Sergiem Martinem se setkala Gegia i během natáčení v televizi a to například u komedie PROVARE PER CREDERE (1987).

Pak již Gegia zůstává převážně u tvorby televizní. Jako Caramella hrála roku 1987 v seriálu PROFESSIONE VACANZE, roku 2008 se objevila v několika dílech seriálu PROVACI ANCORA PROF! (2005-2008), v roli Meliny a ztvárnila mnoho dalších rolí. V nejúspěšnějším období její kariéry, tedy v průběhu osmdesátých let, bylo možno Gegiu spatřit po boku Nina Manfrediho v reklamě na kávu Lavazza. Gegia také pózovala nahá pro časopisy Playmen a Blitz.

Gegia je prezidentkou sdružení „Tempo di vivere" a má za sebou dvě nevydařená manželství. 27. dubna 2007 vydala Gegia knihu BRUTTI, SPORCHI E CATTIVI, která je věnována všem ženám a jedná se o vtipnou a „neuctivou" satiru na muže.  Na divadelních prknech slaví Gegia velký úspěch s komedií SUORE SCATENATE, kde jí byla partnerkou kráska Maria Monsé (*17.2.1974).

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.