David Belle

David Belle

Osobnostcsfd.cz

Herec

29. dubna, 1973, Fécamp, Seine-Maritime, Francie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2022

Invisible Tattoo

Film - Drama, Akční


2021

Ultimate Code

Film - Dobrodružný, Thriller, Akční


2020

Drsný město

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční


2016

Chao ji kuai di

Film - Akční

À Jamais

Seriál - Drama


2015

Jaya

Film - Krátkometrážní, Akční


2014

Doupě

Film - Krimi, Sci-Fi, Thriller, Drama, Akční


2013

Mafiánovi

Film - Komedie, Krimi, Thriller


2012

Planeta Metal Hurland

Seriál - Sci-Fi, Akční


2010

Pohled do zákulisí: Jak vznikal Princ z Persie

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2009

Okrsek 13: Ultimátum

Film - Sci-Fi, Akční


2008

Babylon A.D.

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Thriller, Akční

Parkour Project: Pilgrimage

Film - Dokumentární


2006

Un monde meilleur

Film - Krátkometrážní, Akční


2005

L'hebdo cinéma

Seriál - Dokumentární


2004

Okrsek 13

Film - Sci-Fi, Thriller, Akční


2002

Femme Fatale

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller

Boží zásah

Film - Komedie, Válečný, Drama, Romantický


2001

Engrenage, L'

Film - Krimi


1997

Louis Page

Seriál


Host

2004

Le grand journal de Canal+

Seriál - Komedie, Talk-show

Životopis

David Belle se narodil 29. dubna roku 1973 v Seine Maritime v Normandii. Pochází z prosté rodiny žijicí na okraji Paříže. Jeho dědeček Gilbert Kitten, otec Raymond Belle a bratr Jeff Belle byli velmi zkušení záchranáři francouzského požárního sboru.

Prvních 14 let svého života David tráví v rodném místě Fécamp, později v Les Sables d´Olonne, kde se projevuje jeho chuť pro akci a rychlý pohyb. Vyniká v atletice, gymnastice, horolezectví a bojovém umění. Je hodně inspirován dědečkem z matčiny strany Gilbertem Kittenem, který v něm vyvolává snahu pomáhat druhým. V roce 1988 ve svých 15 letech David opouští školu a stěhuje se do Lisses v Paříži kde nastupuje do povinné vojenské služby. V té době získává Certifikát Francouzského národního červeného kříže a Certifikát vedoucího gymnastiky UFOLEP. Získává velmi blízké přátele u dospívající mládeže s podobnou chutí k pohybu. Později společně vytváří skupinu Yamakasi (Yann Hnautra, Frédéric Hnautra, David Malgogne, Sébastien Foucan a Kazuma). Poté co nastupuje do požárního sboru, se snahou následovat kroky otce a dědečka, je dočasně propuštěn pro zranění zápěstí. Z osobních důvodů se k požárnímu sboru již nikdy nevrátí.

Později nastupuje k armádě u námořní pěchoty ve Vannes, kde je povýšení a obdrží mnoho certifikátů za gymnastiku a provazolezectví. Armádu opouští, protože jeho chuť a láska k dobrodružství a svobodě se s životem v armádě nesnoubí. Po čase kdy pracuje jako skladník, hlídač a prodavač nábytku odlétá do Indie a zde získává černý pás v Kung-fu. Když se vrací, začíná propagovat svou sportovní disciplínu filmovými záznamy svých schopností.

V roce 1997 se filmový tým Stade 2 po spatření jeho záznamů rozhodne natočit filmovou serii o Davidovi a parkouru s nazvy THE SPEED-AIR MAN, CATMEN, LA RELÉVE, LES TRACEURS. Slovo „traceur“ je později použito pro definici názvu osoby žijící parkourem. David spolu s přítelem a hercem Hubertem Koundé (film LA HAINE) definují název parkour. Hubert také Davida poprvé zasvětí do herectví na velkém plátně. David rozvíjí své herecké schopnosti ve hře Pygmalion, získává mnoho dalších rolí převážně ve francouzských filmech a reklamách. Poprvé je obsazen do hlavní role v propagačním videu pro Tinu Turner. Jeho herecká kariéra se pokračuje obsazením do malých rolí ve filmech jako "LES GENS DU VOYAGES" a "UN MONDE MEILLEUR", následuje "L'ENGRENAGES" a FEMME FATALE (OSUDOVÁ ŽENA), a také LES RIVIÉRES POURPRES 2 (PURPUROVÉ ŘEKY 2: ANDĚLÉ APOKALYPSY), v hlavní roli s Jeanem Reno.

Po natočení mnoha dalších reklam pro BBC, Nissan či Nike kontaktuje Davida Luc Besson, režisér filmu LA FEMME NIKITA (BRUTÁLNÍ NIKITA) a THE FIFTH ELEMENT (PÁTÝ ELEMENT) s nabídkou hlavní role spolu s Cyrillem Raffaelli v akčním filmu BONLIEUE 13 (OKRSEK 13).

ČSFD.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.