Claudio Bisio

Claudio Bisio

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

Vivere non è un gioco da ragazzi

Seriál - Mysteriózní

Io, noi e Gaber

Film - Dokumentární

L'ultima volta che siamo stati bambini

Film - Komedie


2022

Vicini di casa

Film - Komedie


2021

Tutta colpa di Freud

Seriál - Komedie

Mollo tutto e apro un chiringuito

Film - Komedie


2020

Cops - Una banda di poliziotti

Film - Komedie


2019

Bentornato presidente

Film - Komedie

Se mi vuoi bene

Film - Komedie


2018

Arrivano i prof

Film - Komedie


2017

Floutek

Film - Komedie

Mexico! Un cinema alla riscossa

Film - Dokumentární

The Comedians

Seriál - Komedie


2016

Non c'è più religione

Film - Komedie


2015

Ma che bella sorpresa

Film - Komedie


2014

Confusi e felici

Film - Komedie

La gente che sta bene

Film - Komedie


2013

Benvenuto Presidente!

Film - Komedie

Indovina chi viene a Natale?

Film - Komedie


2012

Benvenuti Al Nord

Film - Komedie


2011

Bar Sport

Film - Komedie

Femmine contro maschi

Film - Komedie


2010

Vítejte na jihu

Film - Komedie

Maschi contro femmine

Film - Komedie


2009

Novodobá strašidla

Film - Komedie

Ex

Film - Komedie, Romantický


2008

Amore, bugie e calcetto

Film - Komedie

Si può fare

Film - Komedie


2007

Dva lumpové a jeden malý navíc

Film - Komedie

Manuale d'amore 2 (Capitoli successivi)

Film - Komedie, Romantický


2006

Gorila

Film - Komedie, Krimi, Thriller, Drama

Natale a New York

Film - Komedie


2004

Terkel má problém

Film - Komedie, Muzikál, Drama, Animovaný


1999

Asini

Film - Komedie


1998

Oscar per due

Film - Komedie


1997

Nirvana

Film - Sci-Fi, Akční

Příměří

Film - Válečný, Drama

Giorno fortunato, Un

Film - Komedie


1996

Albergo Roma

Film - Komedie

Il cielo è sempre più blu

Film - Drama


1994

Dietro la pianura

Film


1993

Sud

Film - Drama

Bonus malus

Film - Komedie


1992

Puerto escondido

Film - Komedie


1991

Středozemí

Film - Komedie, Válečný, Drama

Commissario Corso, Il

Seriál


1990

Turnè

Film - Komedie, Drama


1988

I cammelli

Film


1987

A fior di pelle

Film

Commissario Corso, Il

Seriál

Strana la vita

Film - Drama

Topo Galileo

Film - Komedie

Eurocops

Seriál - Krimi, Thriller

I picari

Film - Dobrodružný, Komedie, Drama, Akční

Kamikazen ultima notte a Milano

Film


1986

Zanzibar

Seriál - Komedie


1985

Scemo di guerra

Film - Komedie


1983

Sogno di una notte d'estate

Film


Režisér

2023

L'ultima volta che siamo stati bambini

Film - Komedie


Host

1990

Mai dire gol

Seriál - Komedie, Sportovní


1982

Maurizio Costanzo Show

Seriál - Rodinný, Talk-show


Archivní záběry

2017

Super vacanze di Natale

Film - Dokumentární, Komedie

Životopis

Dnes 179 cm vysoký italský herec Claudio Bisio se narodil 19. března 1957, ve městečku Novi Ligure, v provincii Alessandria na severu Itálie. Jeho matka tvrdí, že se narodil po dvanácti měsících, s pupeční šňůrou kolem krku a hrozilo mu uškrcení. Dvanáct měsíců těhotenství, je ale podle všech lékařů zcela nemožné.

V roce 1959 se celá rodina přestěhovala do Milána. Z důvodu sebeobrany, navštěvoval v dětství posilovnu Funakoshi a v bojových uměních, se s legendárním Carlo Pedrazzinim dostal až k přípravě na černý pásek (dnes je vlastníkem hnědého). Vše se změnilo v roce 1978 po návratu z vojenské služby, ze Sardinie, kdy se Claudio rozhodl cestovat po světě a získal náklonost k józe a buddhismu.

V roce 1979 konečně Claudio našel svou cestu. Bez vysokých očekávání se připravil na zkoušku pro přijetí ke studiu na Piccolo teatro di Milano. K jeho překvapení byl přijat. Ve třech letech školní docházky prošel u učitelů jako Gianfranco Mauri, Mina Mezzadri či Massimo Castri. Učil se texty klasiků jako Brechta, Pirandella, Shakespeareho či Dostojevského, ale také nekonvenční muzikály jako ROCKY HORROR PICTURE SHOW. Zde se Claudio poprvé objevil jako herec. Jeho divadelní práce pokračovaly v představeních AMOR GIOVANE, AMOR VECCHIO či ANTIGONE. V replice na ROCKY HORROR, byl Claudio viděn režisérem Gabrielem Salvatoresem a ten ho obsadil ve filmu SOGNO DI UNA NOTTE D'ÉSTATE (SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ) - 1983. Film byl výborně herecky obsazen (Flavio Bucci, Erika Blanc, Alessandro Haber a další). Z tohoto uměleckého partnerství mezi Claudiem a Gabrielem vzniklo hluboké přátelství, které vedlo k další úzké spolupráci na divadelním jevišti (NEMICO DI CLASSE, AMANTI, COMEDIANS, UBU RE, nebo CID.

Jejich spolupráce, pak slavila úspěch také roku 1991, kdy snímek MEDITERRANEO (STŘEDOZEMÍ) – 1991, získal jako nejlepší cizojazyčný film, v roce 1992 „Oscara“. Filmů s jejich spoluprací, bylo ale mnohem víc, například TURNÉ (1990), PUERTO ESCONDIDO (1992), nebo SUD (1993). Claudio začínal hned pod taktovkou velkých režisérů, jako Dino Risi a film SCEMO DI GUERRA (1985), nebo Mario Monicelli a film I PICARI (1987).

Claudio začal také vystupovat v kabaretu společně s hercem Antonio Cataniou, v legendárním „Derby Clubu“, chrámem a zdrojem většiny italských komických talentů. V pozdních osmdesátých letech vystupoval v dalším slavném klubu komiků „Zelig“ v Miláně a započal svou televizní kariéru. Z jeho práce pro "Zelig" klub se stal slavný televizní pořad, který přispěl k objevování mnoha hodně talentovaných komiků a stal kulturním fenoménem v celé Itálii. Caludio vystupoval a vystupuje, v mnoha televizních programech včetně CIELITO LINDO či STRISCIA LA NOTIZIA.

Od 3. do 7. října 1992, vedl večery „COM&COM - Comedy & Comic Film Festival“, což byl první festival Darfa Boaria věnovaný komedii ve všech jeho formách (kabaret, vydavatelství, hudba, film a televize). Claudio se účastňuje také mnoha společenských akcí, jako jsou například, protesty proti genetické manipulaci, nebo se v roce 2007 účastnil také natáčení nového kampaně "Seat 2007".

Roku 2006 měla premiéru jedna z „vánočních“ komedií Neri Parentiho NATALE E NEW YORK (VÁNOCE V NEW YORKU), kde Claudio vytvořil roli Benciho. Tento film vydělal více než 25.000.000 €. V roce 2007 se objevil jako DJ Fulvio v komedii MANUALE D´AMORE 2, kde byl filmově zasnouben se sexuálním symbolem Monicou Bellucci. V říjnu roku 2007 se další kráska Sabrina Ferilli, objevila po boku Claudia v televizním komedii DUE IMBROGLIONI E MEZZO (DVA LUMPOVÉ A JEDEN MALÝ NAVÍC), kde se jako dva zlodějíčkové, nechtěně dostali ke starostem o malého chlapce. V roce 2008, se jako Vittorio“, snaží neutralizovat svůj věk i pomocí viagry, ve filmu AMORE, BUGIE & CALCETTO. Roku 2011 je Claudio jedním z protagonistů komedie BAR SPORT. Režisér Luca Miniero, obsadil Claudia také do role Alberta ve dvou komedicích BENVENUTI AL SUD (2010) a BENVENUTI AL NORD (2012).

Dne 30. října 2008 vyšla autobiografická kniha "Doppio misto - Autobiografia di coppia non autorizzata". Kniha byla napsána Claudiem a jeho manželkou Sandrou Bonzi. Je to ironický portrét dvou střídajících se hlasů a myšlenek obou protagonistů. Claudio je také velmi dobrým dabérem a je často využíván k této činnosti. Velice známý je jeho hlas u všech čtyř dílů série DOBA LEDOVÁ. Zde sympatický lenochod Sid, promlouvá hlasivkami Claudia.

Claudio Bisio je muž, který miluje život (netrpí syndromem smutného klauna, díky bohu). Má velice rád svobodu a i proto v mládí s příchodem protestů mládeže 68´, opustil umění, aby se věnoval politice. S partnerkou Sandrou Bonzi, jsou manželé od 23. srpna 2003 a mají spolu dvě děti, Alici a Federica. V roce 2008 obdržel Claudio na Rome Film Festu speciální uznání „L.A.R.A. Award - Special Mention“. O rok později obdržel hlavní cenu „Giffoni Award“ na Giffoni film festivalu. Za své herecké výkony byl zatím dvakrát nominován na Stříbrnou stuhu (2009 a 2011) a dvakrát byl nominován na „David Di Donatello Awards“ (rovněž v letech 2009 a 2011).

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.