Linda Bloodworth-Thomason

Osobnostcsfd.cz

Herečka, Režisérka, Tvůrkyně, Scenáristka, Producentka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2016

Americká 80. léta

Seriál - Dokumentární, Historický


2003

The Designing Women Reunion

Film - Dokumentární, Komedie


Režisérka

2012

Bridegroom

Film - Dokumentární


Tvůrkyně

1992

Hearts Afire

Seriál - Komedie


1990

Městečko Evening Shade

Seriál - Komedie


1986

Designing Women

Seriál - Komedie


Scenáristka

1992

Hearts Afire

Seriál - Komedie


1990

Městečko Evening Shade

Seriál - Komedie


1986

Designing Women

Seriál - Komedie


1984

London and Davis in New York

Film - Krimi


1972

M*A*S*H

Seriál - Komedie, Válečný, Drama


Producentka

1984

London and Davis in New York

Film - Krimi

Životopis

Linda Joyce Bloodworth-Thomason je americká spisovatelka, režisérka a televizní producentka. Je známá především jako autorka, scenáristka a producentka několika televizních seriálů, z nichž nejúspěšnější jsou Designing Women a Evening Shade.

Bloodworth se narodila jako dcera Ralpha a Claudie Bloodworthových. Vystudovala střední školu v Poplar Bluffu. Poté získala bakalářský titul v oboru angličtina na Missourské univerzitě v Columbii. Na začátku 70. let se přestěhovala do Los Angeles v Kalifornii, kde učila angličtinu na Jordan High School v jihoalangeleské komunitě Watts.

Po skončení svého učitelského působení začala pracovat pro deník The Wall Street Journal v oblasti reklamy. Poté se stala reportérkou deníku Los Angeles Daily Journal. V tomto období také začala pracovat jako nezávislá scenáristka v televizi.

Její raná scenáristická práce zahrnovala pět epizod seriálu M*A*S*H, z nichž epizoda Hot Lips and Empty Arms, napsaná společně s Mary Kay Place, byla nominována na cenu Emmy. Nominovány byly také scénáře k seriálu Rhoda, televizní verzi Paper Moon a původnímu pilotnímu dílu seriálu One Day at a Time. Napsala také scénáře ke krátkým sitcomům Paul Sand in Friends and Lovers a Filthy Rich.

Bloodworth se v roce 1978 seznámila s Harrym Thomasonem a v roce 1983 se za něj provdala. Téhož roku dvojice založila společnost Mozark Productions. Společnost produkovala několik situačních komedií, zejména seriál Designing Women, v němž se Bloodworth-Thomason znovu setkala s členkami obsazení Filthy Rich Dixie Carter a Deltou Burk.

V roce 1994 jí byla udělena cena Women in Film Lucy Award jako uznání za vynikající a inovativní tvůrčí práci, která zlepšila vnímání žen prostřednictvím televizního média.

V roce 2018 napsala Bloodworth-Thomasonová sloupek pro The Hollywood Reporter, v němž uvedla, že počínaje rokem 1995 tehdejší prezident CBS Les Moonves sedm let nevysílal její pořady a zmařil její kariéru tím, že odmítl každý pilotní díl, který navrhla, přestože měla v té době nejprestižnější smlouvu na psaní a produkci v historii CBS.

sator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.