Maimie McCoy

Maimie McCoy

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

The Performance

Film


2020

Všechny velké a malé bytosti

Seriál - Drama

Zločin na statku

Seriál - Krimi

Van Der Valk

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2019

Přiznání

Seriál - Krimi

London Kills

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Trick or Treat

Film - Thriller


2017

Lore

Seriál - Horor


2014

Tři mušketýři

Seriál - Dobrodružný, Drama, Historický

Grantchester

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Vraždy podle Agathy

Seriál - Komedie, Krimi, Mysteriózní

Rozzářit hvězdy

Film - Životopisný, Drama


2013

The Last Witch

Film - Drama


2012

Endeavour

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Without You

Seriál - Drama

Miloval jsem Joyce Hattovou

Film - Drama


2011

Kvítek karmínový a bílý

Seriál - Drama, Romantický


2010

Inspektor Banks

Seriál - Krimi, Drama


2009

Desperate Romantics

Seriál - Drama, Historický

Personal Affairs

Seriál - Drama


2008

Wallander

Seriál - Krimi, Thriller, Drama

Domestics

Film - Krátkometrážní, Drama, Akční


2007

Andělé a panny

Film - Dobrodružný, Komedie, Drama, Romantický, Historický

Boat People, The

Film - Thriller


2006

Minotaur

Film - Horor, Fantasy


2005

Peter Warlock: Some Little Joy

Film - Životopisný, Drama


2004

Libertin

Film - Drama, Historický

Top Buzzer

Seriál - Dobrodružný, Komedie


2000

Mrtvé probouzeti

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Doctors

Seriál - Drama


1997

Vraždy v Midsomeru

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama


1986

Casualty

Seriál - Drama


1984

Poldové

Seriál - Krimi, Drama


1983

Inspektor Taggart

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Životopis

Mary McCoy je anglická filmová, televizní a divadelní herečka, která se narodila v historickém hrabství severní Anglie přezdívaném Yorkshire. Vyrůstala v malém tržním městečku Northallerton, kde navštěvovala místní školu nazvanou Stokesley School. Její rodiče Eugene a Barbara provozovali The Tontine, oceněný venkovský hotel a restauraci, zatímco její strýc John vlastnil The Kirk – klub Middlesbrough, který ve svém rozkvětu přitahoval umělce jako Stevieho Wondera, Georgie Fame a Roda Stewarta. Světoznámý britský kytarista Chris Rea se stal rodinným přítelem, stejně jako Marco Pierre White, Gordon Ramsay a Albert Roux, a na chvíli v polovině roku 1990 se její otec stal menší celebritou jako pravidelný hostující porotce MasterChefa.

Když byl její starší bratr Rory malý, nemohl vyslovit její jméno Mary, takže jí říkal „Mare-me“, a protože ještě neuměl vyslovit r, tak z toho vznikla zkomolenina jejího jména Maimie, která jí zůstal do dneška. Se svým mladším bratrem Eugenem chodila do místního kulturního komplexu a na kurzy stepu, baletu a jazzových tanců. Její sen zapsat se na Arts Educational Schools v Londýně, kde mezi absolventy patřila Catherine Zeta Jones, Martin Clunes a sestry Strallenovy, byl nesmyslný: „Neexistoval žádný způsob, jak by si moji rodiče mohli dovolit zaplatit poplatky.“ Místo toho si zajistila místo v dramatu na tehdejší University of North London (nyní London Metropolitan University).

Během svých studií pracovala jako servírka v londýnském džusovém baru, kde také obsluhovala herce Petera Capaldiho, který byl častým návštěvníkem. O několik let později oba spolupracovali v britském historickém seriálu BBC Tři mušketýři. Maimie pracovala také jako komparzistka a psala spoustě castingových režisérů. Naprostá vytrvalost ji dostala před filmaře Richarda Curtise na konkurz do romantického filmu Láska nebeská. „Byl to konkurz na roli Martiny McCutcheon a oni mi řekli, že to nedostanu, protože se chystají na hvězdné obsazení.“

Práce servírky ji zavedla do Kensingtonského paláce a hradu Windsor, kde pozorovala královnu a prince Philipa na recepcích s nápoji a jednou málem přelila sklenici pomerančového džusu na princeznu Anne. V roce 2010 se zamilovala do pečení a s kamarádkou založila na míru šitou čajovou společnost v obchodě s dorty, kterou nazvala Mary's Party Cakes, kde nabízela prstové sendviče, levandulové krátké chleby a jemné pečivo. Maimiin bratr Rory následoval své rodiče a vrhl se do restauračního podnikání, zatímco Eugene se stal hercem.

Maimie se narodila ve znamení Býka a je vysoká 165 centimetrů. Její strýc z matčiny strany je impresionista Kevin Connelly. Je vdaná za herce Jamese Bullera a v roce 2015 se jim narodila dcera. Její nejoblíbenější kniha je román „Stoner“ od amerického autora Johna Williamse. Miluje cestování vlakem, a proto je také její nejoblíbenější pořad Velké kontinentální cesty po železnici.

Je fanynkou fotbalového klubu Middlesbrough FC. Přiznává, že nikdy nemůže opustit domov bez slunečních brýlí a svého vlněného klobouku. Jejími hereckými idoly jsou Laura Linney a Jon Hamm. Nedá dopustit na kosmetický výrobek značky Dr. Hauschka Cleansing Clay Mask, který používá každý den.

Tomáš "Trajektt" Troller

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.