Vojtěch Babišta

Vojtěch Babišta

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

2. března, 1996, Ostrava, Ostrava, Moravskoslezský kraj, Česko

Filmografie

Herec/čka

2024

Matka v trapu

Film - Komedie


2023

Smysl pro tumor

Seriál - Komedie


2022

Devadesátky

Seriál - Krimi

Odznak Vysočina

Seriál - Krimi, Drama


2021

To musí být láska

Film - Komedie, Romantický


2020

Herec

Seriál - Drama

Casting na lásku

Film - Komedie, Romantický

Sestřičky Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2019

Skvrna

Seriál - Krátkometrážní, Drama

Kriminálka 5.C

Seriál - Krimi, Rodinný

Landscape

Film - Komedie, Krátkometrážní


2018

Po čem muži touží

Film - Komedie

Dukla 61

Film - Katastrofický, Drama, Historický


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický

Specialisté

Seriál - Krimi, Thriller


2016

Ohnivý kuře

Seriál - Komedie


2005

Ordinace v růžové zahradě

Seriál - Rodinný, Drama

Ulice

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama


Host/ka

2019

26. Český lev

Seriál - Publicistický


2018

25. Český lev

Seriál - Publicistický


2015

Soudkyně Barbara

Seriál - Reality-TV, Drama


2010

Show Jana Krause

Seriál - Talk-show

Životopis

Vojtěch se narodil jako druhé dítě v rodině Babištových – matka kosmetička a otec podnikatel. Rodina pochází z malého města Hlučín. Má starší sestru, nevlastního bratra a nevlastní sestru. V jeho devíti letech se rodiče rozvedli a Vojtěch žil pouze s matkou a svou sestrou. Později také s novým manželem své matky. V jeho sedmnácti letech ho postihla velká ztráta, kdy mu zemřel otec. Vojtěch je bratrancem známé české modelky Ester Berdych Sátorové, manželky profesionálního tenisty Tomáše Berdycha.

I přes komplikace ve studiu, kdy ho trápily špatné známky, absolvoval základní školu Rovniny v Hlučíně. Už na základní škole se objevily sklony k herectví a začal navštěvovat dramatické kroužky. Studiu nikdy nevěnoval takovou pozornost jako sportu, který byl u něj vždy na prvním místě. Školu reprezentoval na sportovních akcích a sbíral cenná umístění a pomáhal budovat jméno škole.

Po základní škole se rozhodl studovat střední průmyslovou školu ve Vítkovicích obor ekonomie, kterou také úspěšně dokončil. I zde reprezentoval školu na mnoha sportovních akcích a sbíral další cenná umístění. Pro své sportovní výkony dostal možnost se podílet na reklamě pro střední školu a Vítkovice spolu s Janem Světlíkem. Zde nabyl první zkušenosti moderátora. Po absolvování střední školy ukončil svou profesionální kariéru ve squashi, přestěhoval se do Prahy a začal se věnovat herectví.

Během celé své sportovní kariéry i studia na vysoké škole se Vojtěch věnoval herectví. Objevil se v seriálech Ulice a Ordinace v růžové zahradě. Také se objevil ve vedlejších rolích pořadu televize Barrandov Soudkyně Barbara nebo ve vedlejší roli v reklamě na mobilní telefon Huawei s americkou produkcí.

Po maturitě se odstěhoval do Prahy a začal se herectví věnovat naplno. Počátky byly spojeny s finančními problémy, které Vojtěch řešil brigádami a modelingem. V září 2016 se objevil v premiérovém čísle „Muži v Česku“ a v 2017 na webu Vogue Italia.

V roce 2017 žil většinu roku v Číně a v Hong Kongu. Zde fotil, chodil po molech, objevoval se v magazínech a točil reklamy. Spolupracoval také se známým stylistou Ricky Kwokenem, slavným designérem Giussepem Zanottimiho. Objevil se také ve známém časopise „Milk magazine“ pro Nike Air Force kolekci.

Menší role si zahrál v seriálu Ohnivý kuře a ve filmu Dukla 61. Zahrál si také vedlejší roli v seriálu Modrý kód, hlavní role ve festivalových filmech a reklamách. Vojta je také hereckou tváří po boku Martina Stránského a Petra Štěpánka společnosti BANDI VAMOS. Jako herec hostoval v divadle v Celetné, hraje v divadle Rock Café pod režisérem Danielem Možnárem a spolupracuje s herečkou Kateřinou Janečkovou.

Nikol Tokošová

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.