Lenka Olšanová

Lenka Olšanová

Osobnostcsfd.cz

Herečka

13. listopadu, 1985, Brno, Československo

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Táta v nesnázích

Seriál - Komedie, Rodinný


2022

Taťáno!

Film - Krátkometrážní, Poetický, Drama


2019

Strážmistr Topinka

Seriál - Komedie


2018

Stylista

Seriál - Komedie, Krátkometrážní

Ofélie

Film - Drama, Romantický


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2013

Doktoři z Počátků

Seriál - Rodinný, Drama

Životopis

Lenka Olšanová je česky, francouzsky a anglicky hrající divadelní a seriálová herečka a herecký pedagog. Pracovala například jako oficiální herecká lektorka na celovečerním filmu/seriálu pro Voyo.cz #Annaismissing v režii Pavla Soukupa z produkce Bionaut. Sama zůstává aktivní herečkou a z hereckých stylů si v posledních letech oblíbila zejména Improv Comedy shows v anglickém jazyce.

Je členkou anglické improvizační skupiny Script for Brains a v roce 2022 ztvárnila hlavní ženskou roli Betty v mezinárodním seriálu American Ghost Hunter in Prague za který byla v listopadu 2023 v Americe nominována na cenu za nejlepší herecký výkon v sekci short na NYC Web Fest.

Zatímco divadlu se věnuje už více než 20 let, herectví na kameru se začala zabývat až od roku 2015, zato však intenzivně a převážně v angličtině. S profesionální anglickou divadelní společností Prague Shakespeare Company odehrála v angličtině např. inscenace Amadeus, Winter's Tale a Richard III. (Stavovské divadlo, Letní Shakespearovské slavnosti) s představením "Twelfth Night" absolvovala turné v Americkém Houstonu a s muzikálem Man of La Mancha vystupovala v divadle Na Prádle.

Z herectví pro kameru absolvovala v angličtině workshopy Ivany Chubbuck Technique, Masterclass Davida Penna, Nancy Bishop a Bernarda Hillera, Meisner Technique v Prague Playhouse Acting studio nebo Directing Actors / Acting for Directors na FAMU.

Svou vlastní pedagogickou cestou si vybrala už výběrem oboru Divadlo a Výchova na JAMU a od té doby odučila více než 900 studentů. Je zakladatelkou hereckých workshopů "Před Kamerou". Je manželkou filmového kameramana Miloslava Holmana s nímž má 2 syny.

Selma for Actors

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.