Jana Trojanová

Jana Trojanová

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

22. srpna, 1985, Chrudim, Československo

Filmografie

Herec/čka

2022

Špunti na cestě

Seriál - Komedie, Rodinný

S písní v tísni

Film - Komedie


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2014

Svatby v Benátkách

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama, Romantický


2009

Vyprávěj

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama


2005

Ordinace v růžové zahradě

Seriál - Rodinný, Drama

Ulice

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama


Host/ka

2015

Telefon

Seriál - Rodinný


1998

Sama doma

Seriál - Publicistický

Životopis

Jana Trojanová vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Hradec Králové a obor herectví na VOŠ v Praze. Pracuje jako moderátorka v Českém rozhlase Vltava a na ČT Déčko moderuje pořad Telefon.

Získala četná ocenění na festivalech a přehlídkách v ČR. Stala se laureátkou Wolkrova Prostějova v letech 2006 a 2007, zvítězila na Mezinárodním festivalu poezie ve Valašském Meziříčí v roce 2007. V roce 2009 si z festivalu Poděbradské dny poezie odvezla prestižní Cenu Karla Högera a v roce 2010 se stala jeho laureátkou. Moderuje koncerty, přehlídky, společenské akce, plesy, besedy s básníkem Jiřím Žáčkem a psychiatrem Janem Cimickým.

Na divadelních prknech hrála ve hře Oscara Wilda „Jak je důležité býti (s) Filipem“ (Divadlo pod Palmovkou), ve hře Neila LaButa „Tlustý prase“ (Divadlo pod Palmovkou), v komedii Robina Hawdona „Dokonalá svatba“ (Divadlo U Hasičů), monodramatické hře Viktorie Hradské „Commedia finita“ (zájezdové představení), v pohádce Jana Wericha „Tři veteráni“ (zájezdové představení).

Je spoluzakladatelkou divadelní společnosti Indigo. V roce 2015 natočila CD společně s hercem Václavem Knopem a bubenicí Markétou Mazourovou k osmdesátým narozeninám básníka a grafika Jiřího Šalamouna. V televizi jste ji mohli vidět v seriálech Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2, Vyprávěj a Svatby v Benátkách.

Janatrojanova.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.