Zbyšek Horák

Zbyšek Horák

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka, Vypraveč/ka

Filmografie

Herec/čka

2021

Kryštof

Film - Drama


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2013

Něžné vlny

Film - Komedie, Romantický


2010

Bastardi

Film - Drama


Host/ka

2004

Tenkrát na východě

Seriál - Soutěžní, Talk-show


2003

Toulavá kamera

Seriál - Dokumentární


Vypraveč/ka

2023

První máj

Film - Dokumentární


2021

Kolben

Film - Dokumentární, Životopisný


2017

Rok v polabském lužním lese

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2009

Současnost minulosti

Film - Dokumentární


2004

Metro IV.C1

Film - Dokumentární, Krátkometrážní

Životopis

Zbyšek Horák se poprvé objevil ve sdělovacích prostředcích v roce 1985 jako hlasatel zpravodajství tehdejšího Československého rozhlasu. V devadesátých letech působil v soukromých rozhlasových stanicích (rádio Vox, Rádio Alfa) i na televizní obrazovce jako moderátor krátkých zpráv v České televizi, poté jako moderátor regionálního zpravodajství na TV Nova z Prahy a středních Čech. Na přelomu tisíciletí se vrátil do Českého rozhlasu, kde se podílel kromě jiného na vzniku regionální stanice Český rozhlas Region střední Čechy.  V roce 2004 se objevil znovu na TV Nova jako představitel totalitního hlasatele zpráv z retroshow pořadu TV Nova Tenkrát na východě. Vidět Zbyška Horáka je možné v malé roli v Bastardech (2010).

V současné době působí především v dabingu jako dabér a režisér. Dabuje řadu vedlejších rolí v televizních seriálech i v celovečerních filmech, ale především natočil stovky komentářů k dokumentárním filmům, které vysílají především stanice z rodiny TV Prima. Nyní je i jedním z hlasů uvádějících programové nabídky TV Fanda.

Známý je jeho dabing Jeremy Clarksona, jednoho ze tří moderátorů legendární motoristické show Top Gear z produkce BBC, v Česku vysílá Prima Cool. Známý je také jeho čtený komentář reportáží v pořadu Toulavá kamera na České televizi.

subic

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.