David Piskor

David Piskor

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

15. září, 1990, Liberec, Československo

Filmografie

Herec/čka

2020

Slunečná

Seriál - Komedie, Rodinný, Romantický


2019

Jak si nepodělat život

Seriál - Komedie, Psychologický, Drama


2017

Všechno nebo nic

Film - Komedie, Romantický

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický

Dáma a Král

Seriál - Krimi, Drama


2015

Fotograf

Film - Komedie, Drama

Nahý mezi vlky

Film - Válečný, Drama, Historický


Host/ka

2018

Záchranáři

Seriál - Dokumentární, Reality-TV


2017

Policie v akci

Seriál - Dokumentární, Reality-TV, Drama


2016

Nebezpečné vztahy

Seriál - Reality-TV, Talk-show


2015

Soudkyně Barbara

Seriál - Reality-TV, Drama

MasterChef Česko

Seriál - Reality-TV, Soutěžní

Životopis

David Piskor vyrůstal v rodině s mladším bratrem. Už v útlém věku ho zaujal český dabing, měl myšlenky stát se hercem nebo pohybovat se v této branži. Nakonec začal v letech 2005–2009 studovat Zdravotnickou školu v Liberci. Během doby, kdy navštěvoval školu, docházel do dramatického kroužku. Herectví začal vyhledávat až po přestěhování do Prahy.

V roce 2014 se mu poprvé naskytla možnost zahrát si ve filmu a seriálech. Téhož roku navštěvoval dabingové kurzy na Barrandově pod vedením režisérky českého znění Kláry Šumanové. Na hereckém kurzu poznal skupinu opravdu nadšených a zapálených lidí do umění. Neváhal a společně s nimi založil divadelní spolek „No a co?!“

Poté s celým spolkem navštěvoval herectví v ateliéru Starbag. Tam s nimi spolupracovala herečka Radka Stupková, která jim vnesla základy herectví.

V červnu roku 2015 odehrál své první absolventské divadelní představení „Nežárli“, kde byl obsazen do role Vincenza Bulliciho. Po tomto představení se soubor rozhodl osamostatnit a pustit se do své hudební hry „Boží komedie“. Ta byla divákům představena v premiéře v červnu roku 2016 v divadle Royal. Představení mělo 12 úspěšných repríz. Divadlo se stalo jeho srdcovou záležitostí.

Netrvalo dlouho a naskytla se mu další příležitost. Stal se součástí divadelního souboru Kardio Theatre, kde ho oslovila herečka Klára Hanušová. Se souborem spolupracuje dodnes.

Rok 2017 mu přinesl tři malé epizodní role. Zahrál si ve filmu Všechno nebo nic, v seriálu Modrý kód a v pořadu Soudkyně Barbara.

Počátkem roku 2018 založil společně se svojí kolegyní z divadla „No a co?!“ nový soubor pod názvem „Projekt 2“. K dočasné tvorbě přizvali herečku Terezu Vacíkovou.

V roce 2020 se objevil v pořadu MasterChef 3 a v seriálu Slunečná, kde si zahrál jednu z menších epizodních rolí.

ČSFD.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.