David Altman

David Altman

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

2. října, 1975, Stod, Československo

Filmografie

Herec/čka

2024

My Diary

Film - Drama


2022

Tewyx

Film


2019

Průsmyk

Seriál - Krimi, Thriller, Drama

Bier Royal

Film - Komedie


2018

Inspektor Max

Seriál - Komedie, Krimi, Drama

Rufmord

Film - Krimi, Drama

Der Rest deines Lebens

Film - Krátkometrážní, Drama


2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický

İstanbullu Gelin

Seriál - Drama, Romantický

Lore

Seriál - Horor

La strada di casa

Seriál - Thriller


2015

Poslední rytíři

Film - Dobrodružný, Drama, Akční, Historický

Atentát

Seriál - Krimi, Drama


2014

Případy 1. oddělení

Seriál - Krimi


1970

Místo činu

Seriál - Krimi, Drama

Životopis

David Altman pochází z Plzně a filmové branži se věnuje od roku 2012. Od roku 2015 žije se svojí rodinou u Mnichova v Německu, kde zároveň natáčí většinu filmů a seriálů. Českou kinematografii má velmi rád, v Praze a Plzni bývá velmi často, neboť s nadšením přijímá role v českých projektech či zahraničních projektech natáčených v Čechách.

Výrazné role měl např .v českých seriálech Modrý kód, Inspektor Max, Atentát, Křižovatky života II., Rozchody, Případy 1. Oddělení, napříč všemi hlavními TV stanicemi.

David na sobě neustále pracuje, nebrání se menším, ale výrazným rolím. Rád si vybírá náročné role, které ho posunou dále a přes malé role se postupně za poslední roky vypracoval k rolím větším – v letech 2017–18 měl již např.role v angličtině a němčině v seriálech pro AMAZON Prime (Lore), SKY Deutschland (Der Pass), TLC (Haunted) a mnoho dalších seriálech pro ZDF, ARD a jiné.

David hovoří plynně anglicky a německy, oba jazyky se učil od dětství a bývá proto často obsazován do zahraničních seriálů a filmů, kde hrál již po boku velmi známých herců a hereček jako Jackie Chan, Thomas Kretschmann, Jürgen Prochnow, Moritz Bleibtreu, Sebastian Bezzel, Tim Oliver Schultz, Luna Wedler, Lisa Maria Potthoff, Julia Jentsch, Nicholas Ofczarek, Antje Traue, Miroslav Nemec, Sergio Rubini, Alessio Boni a další. Z českých a slovenských herců a hereček pak po boku Juraje Kukury, Romana Zacha, Sabiny Laurinové, Jitky Ježkové.

Velmi bohaté zkušenosti má David i s natáčením reklam – v letech 2016–18 si ho do hlavních rolí vybraly světoznámé firmy jako Audi FC Bayern, Renault Trucks, Hyundai, E-ON, Fujitsu a do vedlejších rolí firmy Knorr-Bremse, Dallmayer Kafee či TV Kabel Eins.

Ačkoliv je David veselý a pozitivně naladěný člověk, perfektně mu sednou role jako policista, tajný policista, agent či záporné role jako nájemný vrah či zločinec, které si očividně užívá a ztvárňuje je velmi přesvědčivě. Díky své sportovní postavě (187 cm, 95 kg) a výrazné tváři, patří mezi snadno zapamatovatelné herce. Díky zkušenostem z automobilových závodů a své fyzické zdatnosti bývá obsazován i jako double pro rychlé jízdy autem a akční scény.

David Altman

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.