Vladimíra Vokůrková

Vladimíra Vokůrková

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

11. září, 1988, Ostrava, Československo

95%
Filmografie

Herec/čka

2017

Modrý kód

Seriál - Drama, Romantický


2016

Romeo a Julie

Film - Drama, Romantický


Host/ka

2016

Soudní síň

Seriál - Reality-TV, Drama


2002

Hodina pravdy

Seriál - Soutěžní

Divadlo žije!

Seriál - Publicistický

Životopis

Vladimíra Čapková pochází z velké herecké rodiny Čapků. Maminka – Marcela Čapková hraje v divadle Petra Bezruče v Ostravě, tatínek – Vladimír Čapka hraje v Národním divadle moravskoslezském. Herectví se profesionálně věnuje i strýc Jiří Čapka a bratranci Michal a Filip. Hereckou tradici v této rodině založil před mnoha lety dědeček Vladimír Čapka, který vedl v Brodku u Přerova ochotnické divadlo J.K. Tyla.

Vladimíra Čapková vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě (hudebně-dramatický obor) pod vedením Alexandry Gasnárkové a Bedřicha Jansy. Během studia hostovala v Ostravských divadlech („Brýle Eltona Johna“ - divadlo Aréna Ostrava, „Don Juan v Soho“ - divadlo Petra Bezruče, „Večer tříkrálový“ - Národní divadlo moravskoslezské).

Hned po konzervatoři získala Vladimíra Čapková angažmá v Horáckém divadle v Jihlavě, ve kterém působí dodnes. Ztvárnila zde mnoho významných rolí, např.: Julie („Romeo a Julie“), Ondina („Ondina“), Brook („Bez roucha“), Ariel („Sex noci svatojánské“), Květuše („Adéla ještě navečeřela“), Anna („Rozmarné léto“), Hodl („Šumař na střeše“), Magráta („Soudné sestry“), Mary („Čarodějky ze Salemu“) atd.

V Horáckém divadle se Vladimíra Čapková seznámila s kolegou Richardem Vokůrkou, provdala se za něj, takže se od srpna 2016 jmenuje Vladimíra Vokůrková. V současné době čekají svého prvního potomka.

Vladimíra Vokůrková

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.