Johana Nováčková

Johana Nováčková

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2023

Pod hladinou

Seriál - Krimi


2022

Devadesátky

Seriál - Krimi

Dobré zprávy

Seriál - Komedie, Drama


2019

Cena za štěstí

Film - Drama


2016

V.I.P. vraždy

Seriál - Krimi, Thriller, Drama

Mordparta

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2015

Očima fotografky

Film - Dokumentární, Životopisný, Drama


Host/ka

2018

Dovolená v éře páry

Seriál - Dokumentární, Reality-TV

Životopis

Narodila se do umělecké rodiny, navíc dvěma hercům. Poprvé stála nadaná Johana na jevišti ve čtyřech letech v inscenaci Ladislava Vymětala „Veselé paničky Wndsorské“. Díky mamince, která ji vše učila, měla přístup ke konkurzům dětských rolí. Tak se v ní zrodila obrovská láska k performaci, která přerostla z divadelních prken i před kameru.

Poprvé se Johana na televizních obrazovkách objevila v sérii reklam na fotoaparát Panasonic, ve kterých hrála ve svých sedmi letech. V roce 2015 ji slovenský režisér, producent a scenárista Matěj Mináč obsadil do filmu o své mamince, hollywoodské fotografce Zuzaně Mináčové. Johana tam hraje ve vzpomínkové retrospektivě z děsivého dětství fotografky. Hrála ve více než 10 reklamách. Svůj talent ale chtěla převést ve větší řemeslo, a tak začala jezdit s kočovným divadlem básnířky Jaroslavy Jenčíkové. Tam si ji v roce 2017 všiml režisér Lukáš Burian a pozval ji na konkurz na hlavní roli do romantické tragédie „Petr a Lucie“ v Divadle Radka Brzobohatého, který vyhrála.

V roce 2018 přišla nová výzva. Johana se stala španělskou vědmou v unikátní dokumentární reality show z 19. století Dovolená v éře páry. Zde si zahrála po boku člena kultovního skečového projektu Tři tygři, Vladimíra Poláka. Unikátní projekt je to proto, že jde o první skloubení vzdělávacího pořadu se zábavou reality show. To mimo jiné vyžaduje velkou schopnost improvizace. V té době se už Johana začíná objevovat v epizodních rolích seriálů. Zahrála například po boku lamače dámských srdcí Jiřího Bartošky.

V roce 2019 získává roli ve volném pokračování Samotářů s názvem Cena za štěstí režisérky Olgy Dabrowské. V roce 2022 si zahrála milenku Michala Novotného alias podnikatele Ivana Jonáka v seriálu Devadesátky v režii Petera Bebjaka. Johana se věnujie i dabingu a stala se hlasem firmy Gemmedical na jejich Spotify účtě Gemcastu, který se zabývá prodejem tejpů a osvětě v samoléčbě.

Mikloska85

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.