Tereza Rumlová

Tereza Rumlová

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2019

Pláč svatého Šebestiána

Film - Drama, Historický


2017

Specialisté

Seriál - Krimi, Thriller


2016

Řachanda

Film - Pohádka


2007

Škola ve mlejně

Film - Komedie, Pohádka


2006

Tajemství Lesní země

Film - Pohádka


2005

Ordinace v růžové zahradě

Seriál - Rodinný, Drama

Životopis

Tereza Rumlová (za svobodna Hladišová) pochází z východočeských Pardubic. Vystudovala Pražskou konzervatoř, kde jejími vedoucími byli Jana Preissová a Jaroslav Satoranský. Ještě během studií hostovala v A Studiu Rubín a v Jihočeském divadle. Po absolvování konzervatoře získala angažmá v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Stejně jako její manžel Matouš Ruml je členkou divadelního spolku Kašpar, jenž působí v pražském Divadle v Celetné.

Její nejznámější rolí je Klára v televizní pohádce Tajemství lesní země. Zahrála si také v pohádce Řachanda a ve filmu Pláč svatého Šebestiána. Epizodní roli získala v televizních seriálech Specialisté a Ordinace v růžové zahradě.

Kromě herectví se Tereza věnuje také zpěvu, dabingu a načítání audioknih. Hraje na flétnu, klarinet a kytaru, umí jezdit na koni.

V roce 2007 se provdala za Matouše Rumla. V roce 2009 přivedla herečka na svět syna Nathanaela, o dva roky později dceru Miu a přesně 10 let od narození prvního dítěte, v roce 2019, přibyl do rodiny ještě syn Liam. První dvě děti přivedla na svět doma. Je zastánkyní domácího vzdělávání, proto své děti učí doma.

Andrea Marie "Krocka" Krocová

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.