Jiří Tuček

Jiří Tuček

Osobnostcsfd.cz

Producent/ka

16. února, 1994, Znojmo, Znojmo, Jihomoravský kraj, Česko

Filmografie

Producent/ka

2023

Němá tajemství

Film - Krimi, Psychologický, Drama, Romantický

Zahradník

Film - Komedie, Drama


2022

Promlčeno

Film - Krimi, Thriller


2019

Cena za štěstí

Film - Drama


2018

Pepa

Film - Komedie, Drama

Životopis

Jiří Tuček je jedním z nejmladších producentů v historii filmu. V pouhých 21 letech byl koproducentem české pohádky Řachanda. Současně se koprodukčně podílel na několika dalších českých filmech a o rok později (pozn. ve 22 letech) začal produkovat celovečerní film Pepa s Michalem Suchánkem v hlavní roli, který se promítal v kinech na jaře roku 2018. Na začátku roku 2019 uvedl do kin film Cena za štěstí, v němž si zahráli například Ivana Chýlková, Vanda Hybnerová, Jaroslav Plesl nebo Tomáš Hanák.

Na podzim roku 2016 založil produkční společnost DONART production, která se zabývá výrobou celovečerních filmů a dokumentů. V roce 2022 uvedl do kin dva celovečerní filmy: Promlčeno, které vyhrálo několik mezinárodních festivalů, a snímek Němá tajemství, ke kterému napsala scénář Alice Nellis. Od roku 2019 se tato organizace zabývá výhradně tvorbou projektů na motivy citlivých společenských témat.

Společnost DONART pracuje i na zahraničních projektech. Jiří Tuček produkoval dokument Royal Dogs, který režíroval Paul Crompton, jenž byl v minulosti nominován na cenu BAFTA.

DonArt production

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.