Markéta Bidlasová

Markéta Bidlasová

Osobnostcsfd.cz

Scenárista/ka

Filmografie

Scenárista/ka

2017

Kozy léčí

Film - Komedie, Psychologický, Drama


2013

Nevinné lži

Seriál - Drama

Jako nikdy

Film - Psychologický, Drama

Životopis

Narodila se v roce 1970 v Hradci Králové. Vystudovala Divadelní akademii múzických umění v Praze, obor dramaturgie. Pracovala jako dramaturg v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a ve Švandově divadle na Smíchově. Externě pak v praţských divadlech: Činoherní klub, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Labyrint, Divadlo v Celené.

Je autorkou následujících divadelních her a dramatizací: společně s Michalem Langem KURVA SVATÁ, 1993, PASTIČKA (2. cena Nadace Alfréda Radoka za nejlepší původní českou hru roku 1995, přeloženo do angličtiny, španělštiny, holandštiny, chorvatštiny), PODZIMNÍ HRA (přeloženo do angličtiny), OSM A PŮL A PŮL (volně podle scénářů F. Felinniho), PROFESIONÁLNÍ ŽENA (podle románu Vladimíra Párala). Pro Činoherní studio v Ústí nad Labem dále napsala dramatické pohádky TŘI ZLATÉ VLASY DĚDA VŠEVĚDA a TŘI STAŘENY.

Spolu se Zdeňkem Tycem je autorkou filmového scénáře ELDORÁDO (3. místo v Ceně Sazky za nerealizovaný filmový scénář za rok 2005). Momentálně pracuje jako dramaturg v Divadle Komedie v Praze a externě také v Klicperově divadle v Hradci Králové.

Falcon

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.