Hana Lanková

Hana Lanková

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

26. listopadu, 1994, Pardubice, Pardubice, Pardubický kraj, Česko

Filmografie

Herec/čka

2019

Román pro pokročilé

Film - Komedie


2018

Jak se moří revizoři

Film - Komedie


2016

Já, Mattoni

Seriál - Životopisný, Drama, Historický


2015

Bezdružice

Seriál - Komedie


2014

Die Hebamme

Film - Drama


2013

Stopy života

Seriál - Drama


Host/ka

2017

Život na houpačce

Seriál - Talk-show

Životopis

V dětství se věnovala především zpěvu, tanci a herectví v dramatickém souboru. Svým zpěvem častokrát zaujala porotu a zvítězila tak na nejedné pěvecké soutěži, v tanci se věnovala především standardním a latinsko-americkým tancům, aerobicu a scénickému tanci s nímž se mimo jiné v roce 2009 umístila na 1. místě v základním kole soutěže Dívka roku a dostala se tak do velkého semifinále. Právě díky této soutěži se rozhodla okusit svět modelingu a po několika castinzích se úspěch skutečně dostavil. Mohli jsme ji tak spatřit na propagačních fotografiích mnoha značek v ČR i zahraničí.

V roce 2013 zkusila štěstí na castingu do seriálu Stopy života, kde ztvárnila jednu ze studentek na přednášce. Díky této zkušenosti se rozhodla herectví věnovat naplno, následovalo několik menších rolí v seriálech, celovečerních filmech, reklamních spotech a hudebních klipech. Hudební klip, který byl natočen v roce 2014 Lady M (Stříbro hvězd), byl však její srdcovou záležitostí, jelikož se na něm podílela nejen herecky, ale především jako produkční tzv. pro dobrou věc (v zimě, bez nároku na honorář, bez spánku).

Následovalo několik menších i větších rolí pro české i zahraniční produkce a v roce 2016 ve spolupráci s hercem a režisérem Davidem Steigerwaldem ztvárnila roli Marie v divadelní inscenaci „Ministr a Anděl“, podle knižní předlohy Ivana Klímy, ve Vršovickém divadle MANA.

Hana Lanková

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.