Michael Bisping

Michael Bisping

Osobnostcsfd.cz

Herec, Moderátor

28. února, 1979, Liverpool, England, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2024

Red Sonja

Film - Dobrodružný, Thriller, Fantasy, Akční


2022

Michael Bisping: Violent Revenge of a UFC Underdog

Film - Dokumentární, Krátkometrážní

Why Do Bisping and Henderson Still Hate Each Other?

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2021

Never Back Down: Revolt

Film - Sportovní, Drama, Akční

Bisping

Film - Dokumentární


2019

Bojovník

Seriál - Drama, Akční, Historický

Trojitá hrozba

Film - Akční


2018

Dokonalá loupež

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama, Akční

Magnum P.I.

Seriál - Dobrodružný, Krimi, Akční


2017

xXx: Návrat Xandera Cage

Film - Dobrodružný, Thriller, Akční

My Name Is Lenny

Film - Sportovní, Drama


2016

MacGyver

Seriál - Dobrodružný, Drama, Akční

Michael Bisping - My Destiny

Film - Dokumentární, Sportovní


2015

Dark Matter

Seriál - Mysteriózní, Sci-Fi, Thriller


2014

Anomálie

Film - Sci-Fi

Plastic

Film - Komedie, Krimi, Drama, Akční


2010

Protiúder

Seriál - Thriller, Drama, Akční

Beatdown

Film - Krimi, Thriller, Akční


2008

Hollyoaks Later

Seriál - Hudební, Komedie, Romantický


1990

Městečko Twin Peaks

Seriál - Mysteriózní, Drama


Moderátor

2019

Believe You Me

Seriál - Talk-show


Host

2022

UFC 275: Teixeira vs. Procházka

Seriál - Sportovní

UFC 272: Covington vs. Masvidal

Seriál - Sportovní


2021

UFC 269: Oliveira vs. Poirier

Seriál - Sportovní


2019

Hyperdrive

Seriál - Reality-TV


2018

UFC Fight Night: Werdum vs. Volkov

Seriál - Sportovní


2017

Dana White's Contender Series

Seriál - Sportovní


2016

UFC 199: Rockhold vs. Bisping 2

Seriál - Sportovní

UFC Fight Night: Silva vs. Bisping

Seriál - Sportovní


2015

UFC 186: Johnson vs. Horiguchi

Seriál - Sportovní

UFC Fight Night: Bisping vs. Leites

Seriál - Sportovní


2014

UFC Fight Night: Bisping vs. Rockhold

Seriál - Sportovní

UFC Fight Night: Bisping vs. Le

Seriál - Sportovní

The Ultimate Fighter Nations Finale: Bisping vs. Kennedy

Seriál - Sportovní


2013

UFC 159: Jones vs. Sonnen

Seriál - Sportovní

UFC on FX: Belfort vs. Bisping

Seriál - Sportovní


2012

UFC Ultimate Insider

Seriál - Sportovní

UFC 152: Jones vs. Belfort

Seriál - Sportovní

UFC on Fox: Evans vs. Davis

Seriál - Sportovní


2011

Mozek v akci

Seriál - Dokumentární, Reality-TV, Soutěžní

The Ultimate Fighter: Team Bisping vs. Team Miller Finale

Seriál - Sportovní

UFC 127: Penn vs. Fitch

Seriál - Sportovní


2010

UFC 110: Nogueira vs. Velasquez

Seriál - Sportovní

UFC 114: Rampage vs. Evans

Seriál - Sportovní

UFC 120: Bisping vs. Akiyama

Seriál - Sportovní


2009

UFC 100: Lesnar vs. Mir

Seriál - Sportovní

UFC 105: Couture vs. Vera

Seriál - Sportovní


2008

UFC 89: Bisping vs. Leben

Seriál - Sportovní

UFC 83: Serra vs St-Pierre 2

Seriál - Sportovní

UFC 85: Bedlam

Seriál - Sportovní


2007

UFC 70: Nations Collide

Seriál - Sportovní

UFC 75: Champion vs. Champion

Seriál - Sportovní

UFC 78: Validation

Seriál - Sportovní


2006

UFC 66: Liddell vs. Ortiz

Seriál - Sportovní


2005

The Ultimate Fighter

Seriál - Reality-TV, Sportovní, Akční


1993

UFC PPV Events

Seriál - Sportovní

Životopis

Profesionální zápasník nejlepší MMA organizace světa UFC a příležitostný herec, 188 cm vysoký Michael "The Count" Bisping se narodil 28.2.1979 ve městě Nicosia na Kypru na britské vojenské základně. Později se s rodinou přestěhoval do města Lancashire v Anglii. V mládí trénoval, box, kickbox, Jujutsu a karate. V mladíkovi brzo objevili trenéři velký potenciál a Michael se dal na krátkou, ale úspěšnou dráhu kickboxera během které získal tituly North West Area a Pro British v lehkotěžké váze,který vyhrál 2x . Bohužel byl donucen kickboxerskou kariéru opustit a najít si "skutečnou práci" . Prací vystřídal několik a tak Michael pracoval třeba na jatkách, v demoliční společnosti, jako pošťák, čalouník nebo prodavač či obkladač. Naštěstí však nikdy nepřestal trénovat a svět MMA tak nepřišel o svou budoucí největší anglickou hvězdu.

Svůj profesionální MMA debut si Michael odbouchal na akci Pride a Glory 2, 4.4. 2004 a svého protivníka Steve Mathewse zdolal submisí (vzdání soupeře) za 38 vteřin zápasu. Ve druhém zápase kariéry se rovněž moc nezdržoval a soupeře Johna Weira ukončil KO za 50 vteřin zápasu. Ve svém třetím zápase nastoupil na akci Cage Rage 7 a vyhrál titul v lehko-těžké váze, když porazil Marka Epsteina TKO ve druhém kole. Dále následovaly tituly Cage Warriors a FX3, oba opět v lehko-těžké váze. Po deseti zápasech, několika obhajobách a stále držící si neporazitelnosti dostal Michael šanci předvést co umí ve třetí řadě TUFka (The Ultimate Fighter) , kde nejslavnější organizace MMA světa, UFC, hledá nové bojovníky do svých řad. Michaela si pod svá křídla vzala tehdejší hvězda UFC , Tito Ortiz a Michael svou šanci využil naplno a třetí řadu zápasnické reality show vyhrál. Brána do světa UFC se tak otevřela dokořán. A Michaelovi se dařilo dál. Vyhrál první tři zápasy na turnajích UFC 66, 70 a 75, z toho 2x TKO a jednou na body. Jeho rekord tak činil už 14-0 a o Michaelovi se mluvilo čím dál více jako o budoucí megastar UFC.

První hořkost porážky přišla v dalším zápase, kde Michael nestačil na Rashada Evanse a po třech kolech prohrál na body. Po této prohře se rozhodl pro přesun do střední váhy. Opět získal tři vítězství v řadě a opět 2x TKO a jednou na body. Pak přišel významný turnaj UFC 100 a v případě výhry mohl Michael pomýšlet na zápas o post vyzyvatele šampiona. Bohužel místo toho utržil svou první KO prohru v kariéře, kdy ho po strašlivé H-Bombě poslala do bezvědomí další velká hvězda Dan Henderson. Kaňkou bylo, že Henderson Michaelovi uštědřil ještě jednu pořádnou ránu, když ležel Michael v bezvědomí na zemi a situaci následně vysvětlil doslovně tak, že už bylo na čase tomu anglánovi zavřít hubu. Michael je totiž známý kromě svých bojových dovedností i svou prořízlou pusou, kdy se nebojí slovně napadnout kohokoli a každý zápas bere doslova jako svou soukromou válku. Díky tomu je jedněmi milován, druhými nenáviděn, ale nikým neignorován, takže skvělej tahák na zápasy. Po drtivém KO se Michael rychle oklepal a pár měsíců potom slavil vítězství TKO nad Denisem Kangem, následně prohrál s Wanderleiem Silvou a pak následovala šňůra čtyř vítězných zápasů, až přišel opět zápas o možný post vyzyvatele proti Chaelu Sonnenovi, který má velmi podobnou povahu jako Michael, takže o předzápasovou hecovačku a ostrá slova bylo postaráno více než dobře. Historie se bohužel opakovala a Michael důležitý zápas opět prohrál i když tentokrát až na body a připsal si tak čtvrtou prohru v kariéře a opět se vzdálil svému vysněnému zápasu o titul, který se mu stále vyhýbal.

Zatím posledních šest zápasů co Michael odbouchal, bylo jako na houpačce a výhra střídala prohru. Jeho statistika tak nyní je 25 výher a 7 porážek. Smutnou ironií osudu je fakt, že i když má Michael v UFC jeden z nejvyšších počtů výher (15), nikdy nebojoval o titul a to i díky tomu, že s největšími hvězdami vždy prohrál. Na jeho obhajobu však rovnou čtyři jeho přemožitelé byli časem chyceni na steroidech (Henderson, Silva, Sonnen, Belfort) a tak se dá jen spekulovat, jak by to dopadlo, kdyby nastupoval proti čistým borcům, které až na výjimky všechny přemohl. Nakonec v zápase nad dalším příležitostným hercem a bojovníkem Cungem Le, zvítězil a jelikož Cung byl po zápase pozitivně testován na steroidy, dokázal tak kletbu steroidových zápasníků prolomit.

Při nehodě při sparringu utrpěl vážné zranění oka, které ho na rok vyřadilo z oktagonu (ironií je, že zápas před tím vyhrál dobodováním, kdy nešťastně soupeře zasáhl do oka Michael a soupeř nemohl pokračovat) . Na oko každopádně vidí Michael velmi špatně a to se mu vymstilo v jeho zatím posledním zápase proti Lukeovi Rockholdovi, kdy měl Michael navrch, ale po nešťastně inkasovaném úderu hlavou, mu Luke roztrhl obočí a Michael byl tak vlastně skoro slepý. Díky tomu zápas prohrál ve druhém kole, jelikož díky špatnému vidění inkasoval highkick a na zemi byl následně donucen odklepat gilotinu. O to smutnější, že o vítězi zápasu se opět mluvilo jako o možném vyzyvateli šampiona. Michaela jsme, ale určitě neviděli naposledy a až čas ukáže jestli se tento tvrdý Angličan vysněného titulového zápasu dočká. Rozhodně by si to po letech mezi špičkou zasloužil.

Ve světě filmu je Michael zatím spíše nováčkem. Jeho první filmová role byla v roce 2009 v MMA snímku Beatdown, kde spolu s ním hrály i další MMA hvězdy, v roce 2014 se objevil ve dvou filmech. Malou roli dostal ve filmu Plastic a o něco větší roli ve filmu Anomálie, kde ztvárnil jednoho z hlavních padouchů a ve filmu měl i souboj s hlavním hercem a režisérem v jedné osobě Noelem Clarkem. Že má smysl pro humor, dokázal, když se v tomto souboji, nechal píchnout do zraněného oka.

Michael Bisping je ženatý a se svou ženou Rebeccou vychovávají své tři děti.

AlistairMir

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.