Farid Bang

Osobnostcsfd.cz

Herec

Filmografie

Herec

2017

Fakjů pane učiteli 3

Film - Komedie


2015

Fakjů pane učiteli 2

Film - Komedie


2013

Fakjů pane učiteli

Film - Komedie


Host

1999

TV total

Seriál - Hudební, Komedie, Talk-show

Životopis

Farid Bang je německý rapper a herec původem z Maroka, který se narodil 4. června 1986 v Mellile ve Španělsku. Když bylo Faridovi osm let přestěhoval se s rodinou do Düsseldorfu, kde také začala jeho rappová kariéra, kterou odstartoval v 19 letech.

Své první album s názvem Asphalt Massaka vydal v roce 2008, které nezaznamenalo příliš velký úspěch. Farid se však nevzdal a roku 2009 vydal společně s Kollegahem album s názvem Jung, brutal, gutaussehend. Album zaznamenalo úspěch pouze v Německu a následující rok vydal Farid druhé sólové album Asphalt Massaka 2 s podobným úspěchem. Roku 2011 vydává tentokrát celkem úspěšné album s názvem Banger leben kürzer, které zaznamenává úspěch i v Rakousku a Švýcarsku. Další album vydané v roce 2012 nese název Der letzte Tag deines Lebens a mimo jiné se zde objevuje jako host americký rapper Young Buck. V tomto roce také zakládá vlastní label s názvem Banger Music.

Roku 2013 vydává s Kollegahem společné druhé album s názvem Jung, brutal, gutaussehend 2. Toto album se stalo jak v Německu, tak i v Rakousku zlatým. Tento rok se také Farid objevil ve filmu Fack ju Göhte, kde ztvárnil roli zloděje. Status zlaté album v Německu získalo i Faridovo sólové album Killa z roku 2014, kde se jako hosté objevují Bushido, Majoe, Kollegah, Tony Yayo (člen G-Unit) a mnoho dalších.

Roku 2015 vydává Farid své zatím poslední album Asphalt Massaka 3.

ČSFD.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.