Lindsey Stirling

Lindsey Stirling

Osobnostcsfd.cz

Herečka, Skladatelka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Yoshiki: Under the Sky

Film - Dokumentární, Hudební


2020

S.A.L.E.M.

Seriál - Animovaný


2018

The Outpost

Seriál - Fantasy, Akční


2017

Lindsey Stirling: Brave Enough

Film - Dokumentární, Hudební


2016

A Trip to Unicorn Island

Film - Dokumentární

Lang Lang - New York Rhapsody

Film - Hudební


2015

Breaking Through

Film - Hudební, Drama


2012

Dr. Fubalous

Seriál - Komedie, Muzikál


Skladatelka

2020

S.A.L.E.M.

Seriál - Animovaný


Hostka

2020

Paltrocast with Darren Paltrowitz

Seriál - Talk-show

320 Festival Live

Seriál - Hudební

CMA Country Christmas

Seriál - Hudební

A Grace Notes Christmas

Seriál - Hudební


2019

The Kelly Clarkson Show

Seriál - Talk-show


2018

Darci Lynne: My Hometown Christmas

Seriál - Hudební, Komedie, Rodinný


2015

2015 Billboard Music Awards

Seriál - Hudební


2014

Teen Choice Awards 2014

Seriál - Publicistický

2014 Billboard Music Awards

Seriál - Hudební

The Meredith Vieira Show

Seriál - Talk-show


2012

Larry King Now

Seriál - Talk-show


2010

Conan

Seriál - Komedie, Talk-show


2005

Dancing with the Stars

Seriál - Hudební, Reality-TV, Soutěžní

Životopis

Lindsey Stirling přišla na svět 21.září 1986 v Santa Aně v Californii. Své mládí však trávila v arizonském Gilbertu a bydlela také v Provu v Utahu. Aktuálně se zdržuje v californském Los Angeles.

Ke hře na housle se dostala, když jí bylo šest let. Její první lekce na housle trvaly pouze 15 minut, neboť si rodina dražší dovolit nemohla. Zkoušela také chvíli hrát na zobcovou flétnu, u té ale nezůstala. Nedostávala ani lekce tance, které si moc přála a tak se tančit učila díky sledování jiných hudebníků, tanečníků a nebo také díky sledování krasobruslařů. Vystudovala Brigham Young University, obor rekreační terapie.

V roce 2005 se účastnila Arizona Miss Junior, kterou vyhrála a v rámci celonárodní juniorské Miss získala cenu Spirit Award, která se dá chápat jako cena "fair play" ve sportu. V roce 2010 se pak přihlásila do Amerika má Talent, kde s hrou na housle a tancem došla do druhého kola. Tam jí bylo porotci sděleno například to, že není dost dobrá na to, aby hrála na housle a tančila zároveň. Svého snu se však nevzdala a za pomoci kameramana Devina Grahama začala točit videoklipy k vlastním skladbám, kde pojí moderní hru na housle a tanec. Videa vkládala na YouTube a díky tomu se začala stávat velmi populární po celém světě.

Nejdříve vydává krátké EP Lindsey Stomp, které obsahuje skladby Spontaneous Me, Song of the Caged Bird a Transcendence. V roce 2012 se dočkala velkého vydavatelského debutu v podobě alba Lindsey Stirling, na němž jsou její největší hity Electric Daisy Violin, Shadows, Elements a Crystallize, jehož videoklip k dnešku na YouTube čítá přes 100 miliónů zhlédnutí. Na základě svých úspěchů se vydává na své první turné po Americe, následují pak i turné v Evropě, Asii a Oceánii. V roce 2014 vydává druhé album Shatter Me, jehož nejúspěšnějšími skladbami jsou Beyond the Veil, Master of Tides a Shatter Me, které se uchytilo i v českých a slovenských hitparádách. V roce 2016 pak vyšlo album Brave Enough věnované zesnulému členovi její kapely, Jasonovi Gaviatimu. K největším hitům alba patří The Arena, Hold My Heart nebo Love´s Just a Feeling. Album se také pojí k dokumentárnímu filmu stejného názvu, který vyšel na YouTube Red v roce 2017.

Lindsey Stirling je také držitelkou několika ocenění, ke kterým patří YouTube Music Award, Echo Award, Streamy Award Billboard Music Award. Její YouTube kanál sleduje přes devět miliónů lidí, na Facebooku má její stránka téměř čtyři miliony fanoušků a celkový počet zhlédnutí jejích videí dosahuje téměř dvou miliard. Svou oficiální fanouškovskou základnu má také v ČR a SR a již 4x Lindsey vystoupila v Praze.

Kromě zmíněného dokumentárního filmu jsme Lindsey mohli zahlédnout ve snímku Breaking Through a pozorní diváci také najdou její jméno v titulcích filmu Krásno Ondřeje Sokola.

Petr "BrckoGOS" Brdičko

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.