Dominique Provost-Chalkley

Dominique Provost-Chalkley

Osobnostcsfd.cz

Herečka

24. března, 1990, Bristol, England, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2020

Like a House on Fire

Film - Drama


2019

Season of Love

Film - Komedie, Romantický


2018

Nechtěná sestra

Film - Thriller


2017

The Carmilla Movie

Film - Horor, Komedie, Romantický

Neverknock

Film - Horor, Sci-Fi, Thriller

Beautiful Devils

Film - Drama

Buckout Road

Film - Horor


2016

Wynonna Earp

Seriál - Drama, Fantasy, Akční

Cannonball

Film - Krátkometrážní, Drama


2015

Avengers: Age of Ultron

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Fantasy, Akční

12 opic

Seriál - Dobrodružný, Mysteriózní, Sci-Fi, Thriller, Drama


2012

Veřejný dům hrůzy

Film - Horor, Thriller

Midnight Beast, The

Seriál - Komedie


2008

Případy detektiva Murdocha

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Britannia High

Seriál - Drama

Životopis

Celé jméno této herečky a zpěvačky je Laura Dominique Provost-Chalkley, i když v uměleckém světě používá jen své druhé křestní jméno. Pochází ze smíšeného manželství, je napůl francouzská Kanaďanka a napůl Angličanka. Narodila se v anglickém Bristolu a je anglické národnosti. Oči má zelené a vlasy hnědé. Ve čtyřech letech se začala učit tančit. Díky tomu byla v roce 2008, tedy ve svých 18 letech, obsazena jako tanečnice v seriálu ITV Britannia High.

Od 16 let začala studovat herectví, tanec a zpěv v umělecké škole Laine Theater Arts ve městě Epson a tuto vysokou školu také úspěšně dokončila. Na jevišti si nejdříve zahrála roli Baby v muzikálu „Dirty Dancing“. Na muzikálovou kariéru navázala ještě v letech 2012 až 2013, kdy na pódiu ve svých 22 letech ztvárnila Holly v muzikálu „Viva Forever!“, což bylo představení o členkách skupiny Spice Girls.

Ve filmu si zahrála poprvé v úspěšném roce 2012, a to sice v thrillerovém hororu Veřejný dům hrůzy, kde se představila ve vedlejší roli dívky s tragickým osudem jménem Vanya. A současně se v témže roce objevila i v seriálu The Midnight Beast. Další role na sebe nenechaly dlouho čekat, od té doby se objevuje v seriálech (například Případy detektiva Murdocha), v roce 2015 hrála v Avengers: Age of Ultron a poté i v dalších filmech. Nejvíce prostoru a popularity ovšem dostala v úspěšném fantasy seriálu, zfilmovaném podle komiksu, který nese název Wynonna Earp (2016–2019). Hraje zde bisexuálního anděla jménem Waverly Earp. Díky tomu si uvědomila a připustila, že ji i ve skutečném životě přitahují obě pohlaví, muži i ženy.

Je nezadaná, žije single a ke své bisexualitě se nyní již otevřeně přiznává. Prozradila na sebe i to, že nejí maso, pouze ryby, nejoblíbenějším jídlem je pro ni italská zmrzlina gelato s lískovými oříšky. Jsou jí blízká 20. a 60. léta (dvacátá kvůli tanci a módě, šedesátá proto, že se sama tak trochu cítí jako neobvyklá a zvláštní žena a je jí blízké nekonvenční hippies, které na první místo staví lásku). Jejímu srdci je nejbližší město Montreal, kde má rodinu a navíc to je umělecké město s množstvím festivalů, kterých se ráda zúčastňuje.

MIMI.kry

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.