Matthew Healy

Osobnostcsfd.cz

Herec

Filmografie

Herec

2014

Lennon or McCartney

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


Host

2011

Big Morning Buzz Live

Seriál - Talk-show


1996

Never Mind the Buzzcocks

Seriál - Hudební, Komedie, Soutěžní


1993

Live & Kicking

Seriál - Komedie, Rodinný, Soutěžní


1975

Saturday Night Live

Seriál - Hudební, Komedie

Životopis

„Když jsem byl jako malý na koncertě Green Day, byl jsem jedno z těch dětí, co vytáhli na pódium. Bylo to úžasný.“

Matthew "Matty" Healy (nebo "Truman Black Matty") je hlavním zpěvákem kapely The 1975, hraje také na kytaru, piáno a klávesy. Vyrůstal ve městech Newcastle a Cheshire a jeho rodiče jsou herci Denise Welch a Tim Healy. Ve svých čtyřech letech ho začal učit otec na bicí a celkově se mu začala líbit hudba.

Když Matthew chodil na Wilmslow High School nedaleko Manchesteru v roce 2002, potkal tam Rosse MacDonalda, Adama Hanna a George Daniela, se kterými pak začal hrát. Když místní radní zorganizoval několik koncertů pro mladé skupiny, Adam přišel za Matthewem se slovy, že chce hrát na jednom z těch koncertů, a tak vznikla jejich kapela. Ze začátku hráli covery punkových písniček v místním klubu. V té době byl Matthew ještě bubeníkem kapely, ale chopil se zpěvu potom, co z jejich kapely odešel předešlý zpěvák, kvůli tomu, že si chtěl založit vlastní kapelu. Aby byla kapela kompletní tak si za bicí sednul George.

„Tehdy jsme začali a děláme muziku společně už tak od našich patnácti.“

Název kapely se poměrně často měnil. Ještě před tím, než byla oficiálně pojmenovaná „The 1975“ se jmenovala jako „Me and You Versus Them“, „Forever Enjoying Sex“, „TALKHOUSE!“, „The Slowdown“, „Bigsleep“ anebo „Drive Like I Do“. Oficiální název pak vznikl, když Mattew uviděl na zadní straně knihy poezie od Jacka Kerouaca načmárané „1 June, The 1975“.

V roce 2012 vydala kapela The 1975 svoje první EP album pod názvem „Facedown“, téhož roku také vydala druhé EP album pod názvem „Sex“. V roce 2013 vydali další EP album „Music For Cars“ a nakonec i celé album pod názvem „The 1975“. Roku 2016 vydali další album pod názvem „I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It“, toto album také získalo ocenění Q Awards jako nejlepší album. Kapela získala ještě v roce 2014 ocenění NME Awards jako nejhorší kapela, v roce 2016 vyhrála BBC Music Awards v kategorii „Radio 1 Live Lounge Performance of the Year“ za jejich cover „What Makes You Beautiful“ a v roce 2017 získala ocenění NME Awards jako koncertní skupina roku a také vyhrála Brit Awards jako nejlepší britská kapela.

Matthew je ateista, ale zároveň miluje náboženskou ikonografii a má krucifix nad postelí. Podporuje také British Humanist Association a je naprosto upřímný o tom, jak byl závislý na kokainu. Má ve zvyku na svých koncertech přímo na pódiu pít víno a většinou vystupuje v černých riflích s dírami na kolenou. Miluje také zvířata a má dokonce psa Allena. Chodil s modelkou Gemmou Janes, se kterou se ale rozešel v roce 2014, a dokonce se říká, že měl krátkodobý vztah s Taylor Swift.

CaptainAss

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.