Josh Dun

Josh Dun

Osobnostcsfd.cz

Herec, Skladatel

18. června, 1988, Columbus, Ohio, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

Rychle a zběsile 10

Film - Dobrodružný, Krimi, Thriller, Akční


2022

Twenty One Pilots Cinema Experience

Film - Dokumentární, Hudební

Twenty One Pilots: Live at Southside Music Festival

Film - Dokumentární, Hudební


2021

Twenty One Pilots: Livestream Experience

Film - Dokumentární, Hudební


Skladatel

2022

Twenty One Pilots: Live at Southside Music Festival

Film - Dokumentární, Hudební


Host

2013

MTV Video Music Awards 2013

Seriál - Hudební


2011

Big Morning Buzz Live

Seriál - Talk-show


1975

Saturday Night Live

Seriál - Hudební, Komedie

Životopis

Joshua William Dun, známý jako Josh Dun, je americký bubeník. Od roku 2011 působí v dvoučlenné skupině Twenty One Pilots společně s Tylerem Josephem.

Josh vyrůstal v početné rodině s bratrem Jordanem a dvěma sestrami Ashley a Abigail. Otec William pracuje jako fyzioterapeut a matka Laura jako sociální pracovnice v nemocnici. Již od mládí se věnoval hudbě, na bicí se naučil hrát sám a ve škole se učil hrát na trumpetu.

V průběhu dospívání se Josh choval agresivně a rodiče ho málem vyhodili z domu, když mu bylo 14. Hrozilo mu také poslání do vojenské školy. Rodiče mu také mluvili do hudby, kterou by měl poslouchat, protože se jim moc nezamlouval punk, jež ovšem Josh miloval. Rozhodl se nejít na vysokou školu a raději s přáteli začal pracovat v Guitar Centre, kde se potkal i s bývalým bubeníkem z Twenty One Pilots Chrisem Salihem.

Joshova hudební kariéra začala v roce 2010 v kapele House of Heroes, kde zaskakoval po dobu osmi měsíců za bubeníka Colina Rigsbyho, který si kvůli rodině vzal volno. Díky Chrisi Salihovi, který s Joshem pracoval, se seznámil s frontmanem Twenty One Pilots Tylerem Josephem. Když tedy v roce 2011 ze skupiny Salih společně s Nickem Thomasem z časových důvodů odešli, Josh dal v práci výpověď a začal hrát v Twenty One Pilots.

V době Joshova příchodu měla skupina za sebou už první album a druhé s názvem „Regional At Best“ bylo vydáno v roce 2011. Dvojice pořádně prorazila až se třetím albem „Vessel“ z roku 2013, které se začalo hrát v amerických rádiích. Celosvětovou známost přineslo album z roku 2015 s názvem „Blurryface“, zejména pak píseň „Stressed Out“. Po delší odmlce kapela vydala v červenci 2018 písně „Jumpsuit“ a „Nico and the Niners“ z chystaného alba „Trench“.

František "Wh1t3W0lf" Vlk

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.