Tanya Reynolds

Tanya Reynolds

Osobnostcsfd.cz

Herečka

4. listopadu, 1991, Woodstock, Oxfordshire, England, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

The Actor

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

X to X

Film - Krátkometrážní, Drama


2022

Mimino

Seriál - Horor, Komedie

Dodger

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama, Historický

I Hate You

Seriál - Komedie


2021

Everybody Dies... Sometimes

Film - Krátkometrážní


2020

Emma.

Film - Komedie, Drama

Rodiče

Seriál - Komedie

Utajení bohové

Film - Sci-Fi, Fantasy


2019

Sexuální výchova

Seriál - Komedie, Drama

The Revenger: An Unromantic Comedy

Film - Komedie

Fanny Lye Deliver'd

Film - Thriller, Drama, Historický

Lily Meets Charlie

Film - Krátkometrážní


2018

The Bisexual

Seriál - Komedie, Drama


2017

Rellik

Seriál - Krimi, Thriller


2016

Delicious

Seriál - Komedie, Drama


2014

Cizinka

Seriál - Sci-Fi, Drama, Romantický


2011

Smrt v ráji

Seriál - Krimi, Drama


Neznámy rok

Timestalker

Film

Životopis

Britská filmová a seriálová herečka s výraznýma hnědýma očima se toužila věnovat umění už od útlého věku, a to navzdory své introvertní povaze. Prvním impulzem pro ni byla pozitivní recenze od maminky na její vůbec první herecký výkon, kterým byla postava ve školní vánoční besídce ve věku čtyř let. Touha věnovat se herectví ji neopustila ani po maturitě a Tanya se rozhodla zkusit přihlásit na konzervatoř. Na první dobrou jí ale zkoušky nevyšly a měla za to, že její životní cíl zůstane nenaplněn. Druhý pokus už byl úspěšný a Tanya nastoupila na roční intenzivní kurz na Oxford School of Drama. Jedním z důvodů, proč zvolila kratší, ale o to intenzivnější formu vzdělávání bylo to, že škola nabízela studentům stipendium po celou dobu výuky. Finanční podpora od její alma mater Tanye nesmírně usnadnila cestu za jejím vysněným povoláním, vzhledem k tomu, že pochází z rodiny s nízkým příjmem a britský vzdělávací systém je znám svým nákladným školným. Dalším důvodem pak bylo to, že kurz byl veden spíše prakticky a nezaměřoval se tolik na tvorbu slohových nebo absolventských prací jako jiné podobné kurzy na britských ostrovech.

Ve filmu Tanya debutovala v roce 2015, v podstatě ihned po absolvování školy, a to v několika krátkých snímcích od britského komediálního dua In Cahoots. Poté se začala objevovat v nejrůznějších televizních seriálech. První roli získala v komediálním dramatu Delicious, kde hrála mezi lety 2016 až 2019, v roce 2017 byla obsazena do kriminálky Rellik z produkce BBC a epizodně jsme ji mohli vidět také v romantickém dramatu s prvky sci-fi s názvem Cizinka (2014–2020), natočeného podle knižní série od americké spisovatelky Diany Gabaldon. Její nejznámější a u diváků velmi populární seriálovou postavou se bezesporu stala cosplayerka a nadaná spisovatelka erotických novel Lilly Iglehart ze Sexuální výchovy (2019). K filmu se Tanya vrátila v roce 2019, kdy ztvárnila jednu z hlavních rolí v dramatu Fanny Lye Deliver'd, odehrávající se v puritánské Anglii 17. století. O rok později pak byla obsazena do komedii Emma. (2020), natočené podle knihy z pera slavné britské spisovatelky Jane Austen.

Jejími hereckými vzory jsou Julie Walters, Susan Sarandon a Tilda Swinton. Mimo hraní Tanya ráda fotí a píše si deník, což je pro ni prý nejlepší forma terapie.

pusheen

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.