Julie Dreyfus

Julie Dreyfus

Osobnostcsfd.cz

Herečka

24. ledna, 1966, Paříž, Île de France, Francie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2010

Interpol

Seriál - Mysteriózní, Thriller, Drama


2009

Hanebný pancharti

Film - Dobrodružný, Válečný, Drama


2008

Tokio!

Film - Komedie, Povídkový, Drama, Fantasy

Vinyan

Film - Horor, Drama


2004

Kill Bill 2

Film - Krimi, Thriller, Akční


2003

Kill Bill

Film - Krimi, Thriller, Akční

The Making of 'Kill Bill'

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2002

Jean Moulin

Film - Drama


2000

Bathory

Film - Horor, Krátkometrážní


1999

Godson, The

Film - Komedie, Krátkometrážní


1998

Vrána

Seriál - Horor, Sci-Fi, Drama, Akční


1994

Rampo

Film - Drama

Feast at Midnight, A

Film - Komedie, Drama


1992

Tóki rakudžicu

Film - Drama

Životopis

Půvabná Francouzka přišla na svět 24.ledna 1966 (nikoli v roce 1972 jak bývá uváděno) do umělecké rodiny. Matka Pascale Audret byla úspěšnou francouzskou herečkou,jenž tragicky zahynula při autonehodě v r.2000. Otec Francis Dreyfus je hudebním producentem. Strýc Hugues Aufrey je pak slavným francouzským písničkářem, někdy označovaný též za „francouzského Boba Dylana“. Když bylo Julii sedm let její rodiče se rozvedli.

Zpočátku neměla vůbec herecké ambice, věnovala se architektuře a cizím jazykům. Od r.1985 studovala japonštinu a zájem o ni a japonskou kulturu ji přivedl nejprve na univerzitu do Ósaky a posléze do Tokya, kde získala práci ve studiu designu. V zemi Vycházejícího slunce působila rovněž jako lektorka francouzštiny. Díky svému vzhledu začala dostávat nabídky na účinkování v televizních show a v 90. letech se objevila i v několika japonských filmech.

Zlomové bylo pro ni setkání s kultovním americkým režisérem Quentinem Tarantinem na jednom japonském filmovém festivalu. Quentin jí napsal na tělo zápornou roli Sofie Fatale ve svém kinohitu KILL BILL a úspěch snímku zviditelnil Julii na celém světě.

Zahrála si též v koprodukčním dramatu TOKIO! a dalším Tarantinově počinu INGLOURIOUS BASTERDS, kde ztělesnila milenku nacistického šéfa propagandy Josepha Goebbelse. Další příležitosti na sebe jistě nenechají dlouho čekat. Zajímavosti: - Hovoří plynně francouzsky, japonsky i anglicky. - Ve filmu KILL BILL ji kromě zmiňované role můžeme vidět i na reklamním billboardu na fiktivní značku cigaret Red Apples. - Její nejoblíbenější Tarantinův snímek je Jackie Brown.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.