Petr Kult

Petr Kult

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka, Scenárista/ka

1. června, 1998, Hradec Králové, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Česko

Filmografie

Herec/čka

2023

Matematika zločinu

Seriál - Krimi, Drama

Případ se štěnicí

Film - Krimi


2022

Král Šumavy: Fantom temného kraje

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2021

13 minut

Film - Dokumentární

1. MISE

Seriál - Drama


2020

Klub smíchu

Film - Horor, Krátkometrážní

Bomba, vole!

Film - Krátkometrážní

Experiment

Film - Komedie, Krátkometrážní


2018

TARIUM

Film - Komedie, Krátkometrážní


2017

Specialisté

Seriál - Krimi, Thriller


2016

Pomsta

Film - Thriller, Drama, Akční


2014

Případy 1. oddělení

Seriál - Krimi


Scenárista/ka

2019

Narušitel

Film - Drama

Životopis

Žije v Hradci Králové a aby si udělal život složitější, lítá mezi Prahou a svým rodným městem takřka denně. Tento čas se však snaží využívat ve vlaku pro psaní – kromě různých drobniček z vlaků uveřejňovaných na Facebooku pro potěchu přátel a známých jde třeba o prvotinu „Cestopissing“, kterou společně s kočovnou divadelní družinou Ductus deferens hrál ve Studiu Šandova divadla. Napsal také koláž/kabaret „Karameloun“, která se snaží vytvářet prostor pro mladé autory, kteří se tak mohou prezentovat v rámci jevištního celku.

Roku 2021 vystudoval činoherní herectví na DAMU v ročníku v pedagogickém složení Burian-Salzmannová-Dočekal-Vetchý, za což byl velmi vděčný především pro mnohost pedagogických přístupů ke studentovi-herci, které dají člověku možnost si vybrat a skutečně najít to své.

Miluje společnost, od které však rád utíká někam do samoty – třeba do přírody nebo na chatu, kde může být jen sám se sebou a nabírat sílu na další zpětnou expanzi k lidem, které velmi rád baví svým prapodivným humorem – pokud o to přítomní stojí. Když už jsme u toho humoru, dotyčný jmenoval sám sebe výzkumníkem humoru, především slovního, s patřičnou erudicí tradice tuzemské komediální divadelní linie.

Rád plave a maluje. Snaží se neuzavírat se do divadelního světa, naopak je jeho snahou poznávat svět opravdový, ať je jakýkoliv, a tento zpětně reflektovat ve svých pracích s osobitým nahlížením na skutečnost.

Petr Kult

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.